Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Koncert kapely Katapult v Brodě úspěšný

/
/
/
599 Zobrazení



V KD Ostrov v Havlíčkově Brodě se v sobotu 18. listopadu uskutečnil koncert legendární skupiny Katapult, která se zavítala v rámci své Nostalgia tour.

Na začátku vystoupení Olda Říha promluvil k obecenstvu a postupně zval na podium spoluhráče. Prvním byl Václav Zima – bicí a po něm přišel Karel Bigman Kódl Dvořák – baskytara. Na sále KD Ostrov bylo vzhledem k věku dost pamětníků, kteří pamatují vydání první LP desky v roce 1978 Katapult – stříbrné live a nahrané v původní sestavě: Olda Říha – kytara, zpěv , Jiří Dědek Šindelář – baskytara a Anatoli Tojla Kohout – bicí. Alba se prodalo celkem 150 tisíc kusů.

Z dnes už raritního LP zahrála skupina na koncertě v Havlíčkově Brodě většinu skladeb. Nechyběly staré skladby například: Já nesnídám sám, Nebreč, kdyby za to stál, , Někdy příště, Smutná nevěsta a Vojín XY hlásí příchod.

Obecenstvo bylo tvořeno nejen pamětníky, ale také příznivci mnohem mladší generace. Bylo velkým překvapením, že mládež znala texty písní a společně zpívala s kapelou. Pořadatel koncertu KD Ostrov vyšel vstříc lidem pamatujících začátky legendární skupiny a udělal posezení u stolů. Legendární frontman kapely Katapult Olda Říha je nezmar. Jeho skupinu nezastavilo protivenství bývalého režimu a úmrtí řady členů. Nechce se uvěřit, že letos 18. května oslavil 75. narozeniny. Na závěr koncertu se Katapult loučil při reprodukované skladbě Forever Young od legendární skupiny Alphaville.

  • Facebook
  • Twitter