Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Muzejní a galerijní noc v jihlavském muzeu

/
/
/
599 Zobrazení



Na pátek 7. června připravuje Muzeum Vysočiny Jihlava Muzejní a galerijní noc, návštěvníci jihlavského muzea se mohou těšit na komentované prohlídky, přednášku, představení pro děti, středověkou hudbu a na závěr čtení na dobrou noc.

Nejprve budou mít návštěvníci možnost zhlédnout v prostoru malého dvorku výstavu kaktusů a sukulentů, případné pěstitelské dotazy zodpoví členové Klubu pěstitelů kaktusů a sukulentů Jihlava.
V 16.00 bude slavnostní vernisáží zahájena dlouhodobá výstava prezentující dětské havířské kroje a nejnovější archeologické nálezy na Vysočině – Jihlavský havířský průvod aneb archeologické muzejní havíření v prostorách muzejní půdy.
V 16.30 se v Malovaném sále uskuteční přednáška Jiřího Prokopa z České speleologické společnosti Jihlava, ZO Cunicunulus, s názvem Současné pozůstatky po dolování na Jihlavsku.
S představením nejen pro děti Mistr Kat aneb humorně o věcech neveselých a bolestivých vystoupí Divadlo Emillion z Ústí.
V 18.00 začne komentovaná prohlídka muzeem Ze sklepa až na půdu zaměřená na historii hornictví na Jihlavsku. Prohlídku povede archeolog Davidem Zimolou.
Od 19.30 bude možné prohlédnout si interaktivní výstavu mapující trávení volného času ve středověku Svět středověkých her s kurátorem výstavy Alešem Hochem.
Stálé expozice muzea budou pro návštěvníky muzejní noci přístupné do 21.00.
Milovníky středověké hudby jistě potěší vystoupení hudebního tria Zanyka, které se věnuje hudbě gotiky a rané renesance. Zazní písně plné dávných příběhů vyprávěné prastarými jazyky.
Večer v muzeu zakončí v Malovaném sále autorské čtení zoologa Pavla Bezděčky.

I letos se na této akci podílí Magistrát města Jihlavy – díky této spolupráci mohou návštěvníci zavítat do Domu Gustava Mahlera, do Jihlavského podzemí nebo na bránu Matky Boží. Pokud bude příznivé počasí a až se setmí, bude možné se členy České astronomické společnosti, pobočka Vysočina, právě zde na úplný závěr pozorovat noční oblohu.

Vstup do jihlavského muzea a do ostatních objektů spolupracujících na této akci je zdarma.

  • Facebook
  • Twitter