Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Muzejní a galerijní noc v Jihlavě

/
/
/
879 Zobrazení



V pátek 8. června se v Jihlavě uskuteční Muzejní a galerijní noc 2018, kterou pořádá Muzeum Vysočiny Jihlava společně s Oblastní galerií Vysočiny v Jihlavě a dalšími institucemi, která se zapojí do XIV. ročníku Festivalu muzejních nocí.

Nejprve budou mít návštěvníci možnost zhlédnout v prostoru malého dvorku výstavu kaktusů a sukulentů, a pokud budou mít nějaké pěstitelské dotazy, budou jim k dispozici členové Klubu pěstitelů kaktusů a sukulentů Jihlava.
Další prostor bude určen dětem – mohou se těšit na Indiánskou pohádku, kterou jim bude vyprávět starý indiánský náčelník – v podání divadýlka Emillion z Ústí.
V rámci muzejní noci se uskuteční i derniéra výstavy Živá Amazonie spojená s komentovanou prohlídkou s autory tohoto výstavního projektu.
V prostoru muzejní půdy si bude možno prohlédnout za odborného komentáře akad. mal. Martina Kosa výstavu 100 let republiky – očekávání, naděje a skutečnost.
V 19.00 a ve 21.30 vystoupí v jihlavském muzeu přední hráč na andské flétny Vlado Urlich, zazní latinskoamerická hudba i velmi známé melodie jako je Čardáš a Turecký pochod, ale také interpretova vlastní kompozice.
Od 19.30 čeká návštěvníky v prostoru muzejních arkád Třikrát s S aneb recitál Bohumily Sarnové k právě probíhající výstavě malíře a grafika Františka Sarny Malířské ohlédnutí 70 s hudebním doprovodem Jakuba Sarny.
Rozmanitost peruánské Amazonie – jedinečnost, vývoj, historii osídlení i současnost této unikátní lokality – představí od 20.30 v Malovaném sále ve své přednášce Alexandr Rollo.

I v letošním roce se na této akci podílí Magistrát města Jihlavy – díky tomu mohou návštěvníci zavítat do Domu Gustava Mahlera, do Jihlavského podzemí nebo na bránu Matky Boží. Pokud bude příznivé počasí a až se setmí, bude možno se členy České astronomické společnosti, pobočka Vysočina, právě zde na úplný závěr pozorovat noční oblohu.

  • Facebook
  • Twitter