Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Peloton cyklistů projel i Vysočinou a s Nadací ČEZ podpořil onkologicky nemocné děti

/
/
/
825 Zobrazení



Veřejná cyklotour Na kole dětem napříč Českou republikou odstartovala svůj devátý ročník. V rámci programu Podpora regionů poskytla na léčbu onkologicky nemocných finanční příspěvek i Nadace ČEZ. Peleton zavítal i na Vysočinu. 

Charitativní veřejný peloton Na kole dětem nadačního fondu Josefa Zimovčáka odstartoval podeváté v Ostravě a do soboty 9. června by měl přes valašské kopce, Vysočinu, kouty Pardubického kraje a Prahu dorazit přes šumavské kopečky až do Domažlic.

Josef Zimovčák v čele pelotonu cca 130 cyklistů

Cílem této tradiční jízdy je získání finančních prostředků na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí a jejich rodin. Do pelotonu se každoročně přidávají známé tváře a osobnosti, na startu letos stáli  Pavel Pafko a Jan Pirk, na trase se připojí bývalý badmintonista Petr Koukal či paralympijský vítěz Jiří Ježek a mnoho dalších.

Cyklotour doprovází na různých místech i bohatý kulturní program v partnerských městech. Letošní trasa zavedla účastníky tour i do Jaderné elektrárny v Dukovanech, kde Jozef Zimovčák převzal symbolický šek s částkou 200 tisíc korun z rukou Vladimíra Černého, člena správní rady Nadace ČEZ. Nadace ČEZ projekt Na kole dětem podporuje opakovaně. Příspěvek nadační fond použije na částečnou úhradu nákladů spojených s realizací rekondičních pobytů pro děti po náročné onkologické léčbě.

„Pomoci onkologicky nemocným dětem ale může každý, stačí se přidat do pelotonu třeba jen na kousek trasy bez ohledu na věk či fyzickou kondici. Věříme, že letošní cyklojízdou se přiblížíme k jedenácti milionům, které jsou využity na financování rekondičních pobytů dětí z celé republiky, léčených na onkologických klinikách v Praze, Brně, Ostravě a Olomouci,“ říká Josef Zimovčák.

„Na kole dětem je krásná akce spojující pomoc dobré věci se zdravým životním stylem a radostí z pohybu. Proto se k ní Nadace ČEZ ráda hlásí,“ dodala její ředitelka Michaela Ziková.

  • Facebook
  • Twitter