Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Muž v Třebíči vyráběl a distribuoval pervitin, skončil v rukou policistů

/
/
/
1043 Zobrazení



Třebíčští kriminalisté odhalili v Třebíči varnu pervitinu a zadrželi podezřelého muže přímo při výrobě psychotropní látky a zajistili předměty určené k výrobě drog. Kromě výroby muž pervitin také distribuoval, nyní čelí obvinění ze spáchání trestného činu.

„Zákrok, při kterém kriminalisté dopadli muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti, proběhl o uplynulém víkendu v Třebíči. Šestačtyřicetiletého muže zadrželi kriminalisté ve večerních hodinách ve sklepních prostorech bytového domu, kde v tu dobu aktuálně probíhala výroba pervitinu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že kriminalisté odvezli pachatele na oddělení policie.
„Provedli jsme prohlídku jiných prostor, jednalo se o sklep v suterénu domu,“ dodal Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že na místě kriminalisté nalezli a zajistili kompletní varnu pervitinu. Zajištěné předměty a látky budou zaslány na odborné policejní pracoviště k provedení expertízy.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Šestačtyřicetiletý muž z Třebíčska byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ doplnil vedoucí třebíčských kriminalistů. Obviněný muž byl už v minulosti soudně trestán, sám je uživatelem drog.

„Muž je obviněn z toho, že přibližně od druhé poloviny loňského roku ve sklepním prostoru bytového domu a na dalších místech vyráběl pervitin. Opatřil si předměty určené k nedovolené výrobě drog, chemikálie a léky a opakovaně vyrobil pervitin. Drogu poskytoval dalším osobám, převážně zdarma, nebo například za spolupráci při obstarání léků nutných pro výrobu,“ přiblížila Jana Kroutilová.
Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ zakončil Milan Špaček.

  • Facebook
  • Twitter