Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Můj africký příběh v Havlíčkově Brodě

/
/
/
514 Zobrazení



Krajská knihovna Vysočiny uspořádala v sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě v pondělí 4. února cestopisnou besedu o Keni se spisovatelkou a bývalou dobrovolnicí Hanou Hindrákovou, která navštívila Keňu celkem šestkrát.

„Poprvé jsem navštívila Keňu v roce 2005 s neziskovou organizací s kterou jsem pomáhala Afričanům. Později na základě svých zkušeností přišlo rozhodnutí pomáhat prostřednictvím přímého obchodu. Od skupin žen z chudinských čtvrtí nakupuji šperky a prodávám je v České republice. Buď přes internet nebo na svých besedách,“ uvedla Hana Hindráková.
O dojmech a zkušenostech začala cestovatelka psát ve svých knihách. Nebylo jednoduché se prosadit u vydavatelů knih. „Posílala jsem rukopisy různým vydavatelům, ale nikdo neměl zájem. Už jsem to chtěla vzdát, když k mému překvapení přišla nabídka na vydání dvou knih,“ líčí proměnu z cestovatelky na spisovatelku Hana Hindráková. V roce 2012 debutovala románem Děti nikoho, který se zařadil mezi nejprodávanější knihy nakladatelství Alpress v únoru 2013 a byl nominován do užšího výběru dvaceti knih na knihu roku 2012 na Databázi knih. Román byl také přeložen do angličtiny.

Další knihy

Karibu Keňa: láska v ohrožení voodoo, Dobrovolnice, Očarovaná, Lovci lebek, Na konci světa, Smrtící byznys, Na konci světa a Nezlomný .Výše uvedené tituly lze vypůjčit v Krajské knihovně Vysočiny v Havlíčkově Brodě. Kniha Nezlomný vyšla v listopadu 2018. Přesně dva měsíce po jejím vydání v České republice podepsala autorka smlouvu s keňským nakladatelstvím Moran Publishers na vydání anglického překladu v Keni a v dalších zemích východní Afriky. Po besedě v sále Staré Radnice byla možnost zakoupit knihy a nechat si je podepsat od autorky Hany Hindrákové. Na odbyt šly šperky vyrobené v Keni.

  • Facebook
  • Twitter