Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Monkey Race ve Skuhrově

/
/
/
1075 Zobrazení



O víkendu se v ve Skuhrově u Havlíčkova Brodu uskutečnil překážkový běh Monkey Race Skuhrov 2019. Druhý ročník nabídl kromě hlavního závodu pro dospělé i dětskou trasu. Pořadatelé navíc ze startovného věnovali 12 000 Kč Integračnímu centru Sasov na pomoc lidem s poruchou autistického spektra a jejich začleňováním do společnosti.

„Letos jsme akci pojali rodinně, aby si u nás přišli na své malí i velcí sportovci,“ říká hlavní organizátor a zakladatel závodu Lukáš Blažek. Dopoledne tak patřilo dětskému závodu Monkey Race KIDS. Na trať dlouhou 1,5 kilometru vyběhlo 79 dětí ve věku od 3 do 15 let, které překonávaly celkem deset překážek. „Mezi nejmladšími závodníky jsme nehledali vítěze, všichni šli do závodu naplno a zaslouženě si odnesli medaili a malou odměnu,“ pochvaluje odhodlání nejmenších účastníků Blažek.

Mezi dospělými šlo naopak o každou vteřinu. Ze 190 závodníků překonal trať dlouhou 6,5 kilometru s 26 překážkami nejrychleji Stanislav Zápotočný (33:25), mezi ženami byla s časem 42:47 nejlepší Ivana Bičíková. „Věřím, že si všichni závodníci letošní ročník užili. Snažili jsme se oproti loňsku závod vylepšit, ale zároveň zachovat pohodovou a rodinnou atmosféru. Děkuji všem závodníkům, bez kterých by to nebylo ono, všem pořadatelům, kteří několik dní závod připravovali a v neposlední řadě i sponzorům a partnerům za jejich podporu,“ uzavírá Lukáš Blažek s tím, že výtěžek ze startovného, který činil 12 000 Kč, pořadatelé věnovali Integračnímu centru Sasov, které zajišťuje pomoc klientům s poruchou autistického spektra na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter