Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mizející svět Argentiny představí v Jihlavě

/
/
/
362 Zobrazení



V pondělí 27. března pořádá v muzejním Malovaném sále od 18.00 Muzeum Vysočiny Jihlava přednášku Jiřího Musila nazvanou Tak trochu jiná Argentina aneb mizející svět, která přiblíží poslední cestu přednášejícího za kaktusy do Argentiny.

Tentokrát se vydal Jiří Musil do severovýchodního cípu jihoamerické země, kam mnoho cestovatelů nejezdí. Společně navštívil argentinské Chaco s bájným Gymnocalycium mihanovichii, tajemné pohoří Santa Barbara, kde ještě pravděpodobně žádný kaktusář před ním nebyl, argentinské Valle Grande i rozkvetlé údolí Famatina. Návštěvníci budou svědky mizející přírody, která pod tlakem místní civilizace jen s obtížemi uchovává svá poslední tajemství. Naštěstí potkal i místní lidi, kterým to není lhostejné, a tak snad alespoň někde je naděje, že se uchová něco z toho, co si ještě dnes dovolíme nazývat divokou přírodou.
Přednášku pořádá Muzeum Vysočiny Jihlava ve spolupráci s Klubem pěstitelů kaktusů a sukulentů Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter