Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mikuláš klientů komunitního bydlení ve Světlé nad Sázavou

/
/
/
861 Zobrazení



Klienti komunitního bydlení ve Světlé nad Sázavou měli i letos zájem aktivně se zapojit do programu Mikulášského dne, který se ve městě konal ve čtvrtek 5. prosince.

Jednak si připravili kostýmy čtyř čertů a jednoho anděla, a potkat s nimi se mohly děti v pekle. A pokud trasu zvládly, čekala na ně odměna – jednak sladká v podobě perníčků, které klienti pekli a zdobili minulý týden, a dále rybiček z pedigu.
Další část klientů měla zájem o prezentaci výrobků na stánku, který měl Domov Háj na tradičních trzích. Děkujeme všem zájemcům, kteří se přišli nejen podívat, ale také si zakoupili některý z výrobků. Zájem byl velký – nejen o ty s vánoční tématikou.
A po práci si klienti také užili bohatý program Mikulášského dne. Potkali se s anděly, pouštěli lodičky, a vydrželi až do ohňostroje. „Byla to moc pěkná akce, vrátili jsme se na ni dva,“ uvedl jeden z nich.
Domov Háj prochází procesem transformace. Dvanáct klientů domova už žije ve dvou rodinných domech ve Světlé nad Sázavou, kde se staví ještě další dva domy. „Noví obyvatelé“ města se snaží pravidelně zapojovat do akcí, které se zde konají. A mají zájem být i jejich aktivními účastníky, a připravit si program, nebo drobné dárky pro spoluobčany.
Další domy se pro klienty Domova Háj začaly stavět v Havlíčkově Brodě, následovat budou v lokalitách Golčův Jeníkov a Chotěboř. Na život v domech se klienti v současné době připravují. Intenzivní individuální práci s nimi umožňují i jednotlivé klíčové aktivity projektu Na cestě, který organizace od 1. září 2019 realizuje.

  • Facebook
  • Twitter