Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek závodil na chorvatském okruhu Grobnik

/
/
/
859 Zobrazení



Na konci prázdnin vyrazil havlíčkobrodský motocyklový závodník Michal Prášek na třetí podnik Alpe Adria Championship, které se jely na chorvatském okruhu Grobnik.

Závodní víkend byl ve znamení přívětivého počasí, celé závody se tak odjely na suchu a Prášek startoval ve třídě Superbike.

„Volné tréninky byly dobré, při každém výjezdu jsem zrychloval, ale na časy soupeřů jedoucích na rychlých strojích Ducati to však nestačilo, v tréninku jsem na ně ztrácel asi dvě vteřiny,“ říká Prášek.

V sobotní kvalifikaci zajel Prášek 1:26.904, byl tak o dvě desetiny vteřiny rychlejší, než na stejných závodech dva měsíce zpátky. Soupeř Marco Jerman měl čas 1:26. 959, avšak Michal Filla zajel čas 1:25:455.  Do závodu tak Prášek startoval z druhého místa. „Byl jsem spokojený, i když jsem si v hlavě přemítal, jak se můžu s takhle rychlými mašinami udržet,“ vzpomíná Prášek.  

Při startu prvního závodu udělal Michal Filla chybu a Michal Prášek tak odstartoval první. „Start byl můj klasický, nic moc povedený, do první zatáčky jsem najel čtvrtý. Chtěl jsem se držet Jermana, ale byl tam ještě další jezdec Luca Tomassini, který bojoval o druhé místo se mnou. Tahal jsem co to šlo, s Tomassinim jsme si několikrát vyměnili místa, já ho předjel v technických pasážích, on mě dojel na rovinkách. V posledních dvou kolech jsem cítil, že ho dám a také jsem zrychlil. Tomassiny však nalétl do zatáčky a spadl, naštěstí se mu nic nestalo,“ popisuje Prášek dramatický závěr závodu, ve kterém dojel druhý.

V neděli startoval Prášek ze druhého místa. „Start byl špatný, motorka se postavila dvakrát na zadní a tak jsem první zatáčkou projel jako osmý. Přidal jsem a viděl, jak Jerman s Fillou ujíždí. Jel jsem tak se skupinkou tří jezdců, kteří bojovali o třetí místo. V posledních dvou kolech jsem zrychlil a oba jezdce přede mnou předjel. V posledním kole jsem začal bojovat s Tomassinim. Bylo to šílené kolo, v zatáčce já předjel jeho, na rovince on mě. V hlavě jsem už měl cílovou rovinku – je tak dlouhá. V předposlední levé zatáčce Tomassini předjel mě, v poslední já jeho a tahám. Dojel jsem si pro třetí místo s náskokem 0,004 sekundy,“ říká Prášek, který ještě v cíli netušil, jak to dopadlo.

„Přestože mají soupeři suprové stroje, stále ještě můj traťový rekord 1:26.585 nebyl překonán,“ uzavřel Prášek a poděkoval Pavlu Roháčovi, šéfovi týmu Roháč & Fejta Motoracing i všem sponzorům.

  • Facebook
  • Twitter