Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek závodil na chorvatském okruhu Grobnik

/
/
/
662 Zobrazení



Po účasti na divokou kartu na WSBK závodě v Mostě, vyrazil havlíčkobrodský motocyklový závodník Michal Prášek na chorvatský okruh Grobnik, kde závodil v nejsilnější třídě Superbike.

Čtvrtek a pátek věnoval Prášek volným tréninkům a i díky nim se mu sobotní kvalifikace podařila na výbornou. S časem 1:27.1 si dojel pro pole position. „Po startu do prvního závodu jsem byl v první zatáčce snad osmý, pak už jsem naháněl trojici přede mnou. Třetího soupeře jsem předjel asi v polovině závodu a hnal se za Ducatkama přede mnou. Jakékoliv stažení v technických pasážích mi však bylo rychle vráceno na rovinkách,“ popisuje Prášek, který nakonec dojel třetí.

V nedělním závodě očekávali závodníci déšť a to se i vyplnilo. Závod sice odstartoval jako suchý, ale už na gridu poprchávalo. Lehký déšť provázel celý závod a tak se jel s opatrnější rychlostí. „Přeci jen tam byly úseky, kde to klouzalo a já opravdu nechtěl riskovat pád. Poslední kola už pro mě byla děsivá, nakonec jsem si dojel pro čtvrté místo,“ říká Prášek.

„Závodní víkend byl fajn, počasí vydrželo. Vracíme se domů celí a teď nám zbývá vymyslet jak dohnat na posledních závodech v Brně ztrátu 22 bodů na prvního Michala Filu,“ uzavírá Michal Prášek.

  • Facebook
  • Twitter