Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek ovládl Jarní cenu Brna

/
/
/
1221 Zobrazení



Po dlouhé sedmiměsíční pauze se havlíčkobrodský motocyklový závodník Michal Prášek dočkal prvního letošního závodu. O víkendu se postavil na start Jarní ceny Brna a vstoupil tak do své 22. sezóny. I letos bude závodit v barvách týmu Roháč & Fejta motoracing.

„Hned při tréninku jsem se snadlo dostal do rychlého tempa a se slibným časem 2.05 vyhrál,“ podivuje se Michal Prášek. V sobotní 1. kvalifikaci se mu ale dobrý čas nepodařilo potvrdit, i tak se ale s časem 2.06 udržel na prvním místě.

Ve druhé kvalifikaci měl Prášek v plánu zajet 5 ostrých kol v čase 2.05. To se mu podařilo a posledních 5 minut kvalifikace si zajel pro kvalifikační gumu. Na té měl rozjeté hodně slibné kolo, ale po prvním sektoru byla vyvěšená červená vlajka a kvalifikace skončila.

Do sobotního závodu Prášek díky vyhrané kvalifikaci startoval z pole position. „Bohužel jsem neměl dobrý start a propadl se na šesté místo, ale během půl kola jsem se dostal na třetí příčku. Ve třetím kole se dostal do vedení závodu Miloš Čihák a začal nasazovat k trháku, a tak jsem se snažil co nejrychleji zachytit jeho tempo. Do posledního kola jsem najížděl těsně za Milošem, ale věděl jsem, že si všechna místa k možnému předjetí hlídá. Musel jsem zvolit úplně jinou taktiku, která vygradovala na tvrdé brzdy do Schwantzovi zatáčky, kde jsem se dostal do vedení a závod vyhrál,“ popsal Prášek.

Nedělní závod byl napínavý od začátku do konce. „Celý závod jsme jeli jako tříčlenná skupinka s Milošem Čihákem a Dominikem Judou. Každým kolem se pořadí měnilo, do posledního kola jsem najížděl na třetím místě a nevěděl jsem, kde bych se mohl před kluky dostat. Nakonec se mi podařilo Miloše předjet na Stadionu a Dominika na brzdy ve Schwantzově zatáčce. Následně mi to ale Dominik vrátil a já ho znovu předjel. Potom už jsem dělal všechno proto, abych nedal klukům žádnou šanci a závod jsem vyhrál,“ říká spokojeně Prášek.

Další závod čeká Michala Práška na Slovakiaringu, kde se pojede úvodní podnik šampionátu Alpe-Adria. „Letos budě vážně těžká konkurence, i přes to se ale budu snažit ve třídě Superstock 1000 bojovat o čtvrtou obhajobu titulu v řadě,“ uzavírá odhodlaně.

  • Facebook
  • Twitter