Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek na třech závodech

/
/
/
452 Zobrazení



Havlíčkobrodský motocyklový závodník Michal Prášek si po několika závodech německého šampionátu IDM, kde startoval na motocyklu Triumph za německý tým MotoLife, mohl na závěr sezony odskočit do týmu Roháč & Fejta motoracing, kde startoval s BMW S1000RR.

Mezinárodní Mistrovství ČR – slovenské Letiště Trenčín
„Pateční program začal volnými tréninky, kde jsem se seznamoval s tratí a oživoval návyky na svém BMW. Program jsme završili nejrychlejším časem ve třídě Superbike. V sobotním programu jsme měli dvě kvalifikace a závod, kvalifikace i závod se nám podařilo vyhrát s velkým náskokem. V neděli nás čekal hlavní závod, který jsme také vyhráli s velkým náskokem. Navíc se mi podařilo zajet nejrychlejší čas na jedno kolo ze všech závodníků během celého závodního víkendu,“ popsal úspěšnou štaci.

Dymokury
Na závodech na přírodním okruhu v Dymokurech je Michal Prášek pravidelným účastníkem. „Do letošního roku jsem byl i držitelem traťového rekordu, kdy okruh který měří 3200m jsem zvládl zajet za 1:00.1. Vzhledem k letošní velké konkurenci všichni čekali, že bude pokořena magická hranice jedné minuty.

„V sobotním programu nás čekali kvalifikace, kdy se nám podařilo vybojovat druhé místo za německým závodníkem Datzerem. Do závodu jsem šel s jasným cílem, pokusit se bojovat o vítězství a pokusit se dostat s časem pod jednu minutu. Start do závodu jsem měl povedený, kdy jsem už v prvním kole držel vedoucí pozici. Během dalšího kola jsem se propadl na druhé místo, kdy mě předjel něměcký závodník Datzer a začal se mi každým kolem o pár metrů vzdalovat. Cílem jsem projel na druhém místě. Ve čtvrtém kole závodu jsem zajel kolo za 59.9 což bylo skvělé, průměr na jedno kolo byl přes 195km/h . Vedoucí Datzer zajel ještě o pár desetin rychlejší čas a stal se tak novým držitelem rekordu,“ popsal Prášek.

Velká cena Brna
„Sobotní kvalifikace dopadla nad očekávání, kdy jsem zajel svůj osobní rekord na okruhu dlouhém 5403 m za 2:03.3 a do obou závodů jsem startoval z prvního místa,“ vzpomíná Prášek, který startoval v nabité konkurenci 49 závodníků. „V obou závodech jsem dojel po napínavých a těsných bojích s polským závodníkem Sykorou na druhém místě,“ uzavírá Prášek s tím, že by chtěl poděkoval týmu Roháč & Fejta motoracing za skvělé závody.

Závěr sezony čeká Michala Práška za dva týdny na chorvatském okruhu Grobnik.

  • Facebook
  • Twitter