Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek na Jarní ceně Brna

/
/
/
776 Zobrazení



Na začátku května odstartovala havlíčkobrodskému motocyklovému závodníkovi prvním závodem letošní sezóna. Zkušený jezdec se představil na Masarykově okruhu v Brně.

„Po sedmiměsíční pauze bez tréninku na motorce jsem se opravdu těšil, že zase usednu na svoje stockové BMW S1000RR v týmu Roháč & Fejta motoracing,“ těšil se Prášek před závodním víkendem v Brně.

Od prvního tréninku na Masarykově okruhu se snažil dostat do tempa a každým výjezdem zrychloval. Tréninky nakonec havlíčkobrodský rodák zakončil s časem 2:06 a patřilo mu druhé místo ve třídě Superbike. V první sobotní kvalifikaci pak dokázal zajet několik kol s časem 2:04 a kvalifikaci se mu podařilo vyhrát. Druhá kvalifikace byla ještě lepší, když dokázal zajet čas 2.04.0.

„Start do sobotního závodu jsem měl docela slušný a do první zatáčky jsem najížděl čtvrtý. Během pár zatáček jsem se dostal na druhé místo, které jsem držel po zbytek závodu. Jelo se v rychlém tempu, v některých kolech jsem zajížděl čas 2.04. Závod jsem nakonec díky odstoupení závodníka přede mnou vyhrál,“ popisuje Prášek.

„V neděli se citelně ochladilo a my tak museli dobře zvolit směs zadní pneumatiky. Nakonec jsem zariskoval a do závodu jsem šel s měkkou směsí. Už před závodem jsem věděl, že budu muset jet hodně takticky, abych pneu udržel až do konce ve slušné kondici. Celý závod jsem jel těsně na druhém místě, vyčkával jsem na poslední kolo a hledal dobré místo na předjetí. Poslední kolo bylo hodně divoké, kdy jsme se několikrát se soupeřem předjeli. Když už jsem najížděl na prvním místě ze závěrečného esíčka, tak jsem doufal, že mám závod vyhraný. Na výjezdu do cílové rovinky jsem ale dostal lehký highsider a na cílové čáře jsem závod projel o 0.001s za soupeřem Peškem,“ říká Prášek.

„I přesto to byl pro náš tým úžasný víkend, konečně jsme mohli zase závodit. Chtěl bych moc poděkovat Pavlovi Roháčovi a všem našim sponzorům, kteří nás drží i v nelehkém období. Moc si toho vážím,“ uzavírá Michal Prášek.

  • Facebook
  • Twitter