Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek druhý v Alpsko-jadranském šampionátu

/
/
/
712 Zobrazení



Závěrečný závodní víkend šampionátu Alpe Adria se konal na novém okruhu v italské Cremoně a na startu ani tentokrát nechyběl havlíčkobrodský závodník Michal Prášek.

„Byl to pro nás velmi náročný a hlavně důležitý závodní víkend, kdy jsme bojovali o vítězství v šampionátu Alpe Adria v nejsilnější třídě Superbike a také jsme bojovali o celosvětové prvenství v šampionátu BMW Race Trophy a o vítězství v Mezinárodním mistrovství České republiky,“ nastiňuje důležitost podniku Prášek.

V pátečních trénincích se snažil co nejvíce poznat novou trať a zároveň najít nastavení pro motorku. V sobotu pak závodní den hodně ovlivnilo počasí, od rána byla nad okruhem hustá mlha.

Do odpoledne mlha ustoupila a trať byla připravená pro závody. Michal Prášek startoval ze 6. místa. „Do první zatáčky po startu jsem najížděl sedmý a během pár zatáček jsem se prokousal na páté místo. Bohužel ale pro moje BMW byl obrovský handicap rovinka, která měřila 900 metrů. Zatímco já tam dosahoval top speed 266km/h, soupeři měli maximálku i o 26km/h rychlejší.  Závod jsem přes veškeré snahy dojel na šestém místě,“ popsal Prášek.

Do nedělního závodu šel Prášek s odhodláním bojovat o titul až do poslední zatáčky. Odstartoval znovu šestý a po několika kolech se dostal na druhé místo, které držel několik kol. „Bohužel moje jízda, při které jsem nemohl pošetřit zadní pneu, si vybrala svoji daň. Dvě kola před cílem jsem měl úplně zničené zadní kolo a byl jsem rád, že jsem do cíle dojel na čtvrtém místě,“ říká Michal Prášek, kterého moc mrzelo, že se mu nepodařilo vybojovat titul v Alpe Adria, kde nakonec skončili na 2. místě.

Může ho ale těšit, že vyhrál Mezinárodní šampionát mistrovství ČR. „Chtěl bych na závěr celé sezony moc poděkovat Pavlovi Roháčovi, šéfovi týmu Roháč & Fejta Motoracing, i každému, kdo nás jakkoliv podporoval. Obrovské díky všem našim sponzorům i fanouškům!“

  • Facebook
  • Twitter