Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Holobrádek: Brodské hřiště je nejoblíbenější ze všech, kde jsem kdy hrál.

/
/
/
963 Zobrazení



Zatím nejlepší umístění českého softbalového týmu na světové scéně se datuje do roku 2000 v Jihoafrické republice, Češi tenkrát brali šestou příčku. Snem je tento rekord letos vylepšit. K tomu by měl pomoci i nadhazovač Hrochů Havlíčkův Brod Michal Holobrádek.

„V Havlíčkově Brodě jsem ještě nikdy nehrál žádnou mezinárodní akci, ale mám to tady rád a je to mé nejoblíbenější hřiště ze všech, kde jsem kdy hrál. Takže se moc těším
Sedmnáctka nejlepších českých softbalistů už odečítá dny. Trenér Jaroslav Korčák potvrdil, že hráči jsou zdraví a připraveni v plné síle. „Ukončili jsme hlavní část přípravy a od včera začínáme hrát přípravné zápasy a příprava vrcholí, věřím, že jsme připraveni dobře. Los nám nadělil extrémně těžkou základní skupinu, ale našim cílem je postoupit do play-off a hrát zápasy, které potenciálně vedou k medaili.“
Český tým čekají v základní části týmy Nového Zélandu, Mexika, Argentiny, Kuby, Filipín, Japonska a Botswany. „Všechny tyhle týmy jsme někdy během posledních let, ať už na mistrovství světa, nebo v přátelských zápasech, dokázali porazit. Chceme odehrát dobré zápasy, věříme, že štěstí bude při nás a doufáme, že vyhrajeme dostatek zápasů na to, abychom postoupili,“ doufá Jaroslav Korčák.

Mistrovství světa poprvé v Evropě a zrovna v Čechách
Osm let uběhlo od počátečního rozhodnutí usilovat o pořadatelství světové akce. Češi pak nakonec v kandidatuře dokázalo porazit USA. „Porazit USA v jakékoli oblasti bereme jako úspěch,“ usmál se předseda České softballové asociace a doplnil: „Chceme pořadatelsky připravit nejlepší mistrovství světa, které kdy bylo. Aby si ho fanoušci užili a především, aby všichni ti, kdo dorazí se zase do České republiky chtěli vrátit.“
„Pro Havlíčkův Brod je to jedna z nejvýznamnějších sportovních akcí, která se kdy na této půdě konala,“ uvedl místostarosta Havlíčkova Brodu Zdeněk Stejskal.
Město Havlíčkův Brod i Kraj Vysočina důležitosti akce dostály i podporou a investicemi, které podle předsedy organizačního výboru Dušana Šnellyho sahají do výše 20 milionů korun. Pro domácí klub se jedná o pořádání už desáté mezinárodní velké akce. „Co se týká požadavků a podmínek světové konfederace, nelze tuto akci s žádnou předchozí ale srovnat. Rozměry a náročnost na pořádání mistrovství světa sahají mnohem dále, než jak jsme si kdy zatím ozkoušeli,“ říká Dušan Šnelly, který ale potvrdil, že po organizační stránce je vše připravené a do prvního odpalu bude také do detailů vyladěné.

Češi se v Havlíčkově Brodě představí minimálně třikrát
Celkem se během turnaje odehraje 72 zápasů, do kterých nastoupí národní týmy 16 zemí z pěti olympijských kontinentů. V Havlíčkově Brodě se několikrát představí všechny reprezentace, ta česká konkrétně 16. června v 19.00 proti Japonsku, 18. června v 19.30 proti Filipínám a 20. června v 19.30 proti Kubě. Další zápasy pak budou rozepsané podle výsledků ze základních skupin.
A jak se k náročnosti přejezdů mezi dvěma hřišti staví samotný národní tým? „My jsme rádi. Jsme rádi, že se fanoušci ať už Praze nebo Havlíčkově Brodě na nás přijdou podívat, těšíme se, protože víme, že podpora od fanoušků bude veliká a jsme rádi, že budeme hrát v obou areálech,“ uzavřel reprezentační trenér Jaroslav Korčák.

  • Facebook
  • Twitter