Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mezi Stonařovem a Dlouhou Brtnicí se v pondělí ráno srazila dvě auta

/
/
/
582 Zobrazení



Kolem půl třetí v noci došlo na silnici I/38 mezi Stonařovem a Dlouhou Brtnicí ke střetu osobního a dodávkového auta. V dodávkovém voze zemřel řidič a řidič z osobního vozidla se těžce zranil. Oba řidiči zůstali po srážce uvnitř vozů zaklíněni. Na místě nehody zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina.

Silnice I/38 byla v místě nehody neprůjezdná a vozidla místo objíždějí z Dlouhé Brtnice přes Pavlov do Stonařova, z opačné strany od Stonařova přes Pavlov do Dlouhé Brtnice.

„Prvotním šetřením na místě policisté zjistili, že se na silnici I/38 z dosud nezjištěných příčin střetl osobní vůz Škoda Octavia a dodávkové vozidlo Peugeot Boxer. V obou cestovali pouze řidiči. Devatenáctiletého řidiče z osobního auta transportovali záchranáři vrtulníkem s těžkým zraněním do zdravotnického zařízení v Brně. Pětašedesátiletý řidič dodávkového vozidla utrpěl těžké zranění, kterému na místě podlehl,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině, s tím, že u řidiče osobního vozu nemohla být kvůli jeho zranění provedena na místě dechová zkouška, proto byl cestou operačního střediska zajištěn odběr krve.

Místo havárie dvou aut mezi Stonařovem a Dlouhou Brtnicí, foto: Policie ČR

Na místo události vyjely dvě pozemní posádky zdravotníků z Jihlavy, jedna výjezdová skupina z Telče a vrtulník LZS z Brna. „Řidiče dodávky už nebylo možné zachránit a svým těžkým zraněním bezprostředně po nehodě podlehl. Vážně zraněný řidič osobního vozu byl po vyproštění předán do péče posádky Letecké záchranné služby Jihomoravského kraje, která ho následně transportovala do nemocnice v Brně,“ doplnil Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter