Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Majitel vozu nechal uvnitř klíčky, zloděje ale policisté rychle dopadli

/
/
/
606 Zobrazení



Třebíčští policisté dopadli v krátké době dopadnout muže, který odcizil zaparkované auto, jehož majitel ho nechal odemčené s klíčkem v zapalování a odběhl si nakoupit. Zloděj řídil, i když má soudem uložený zákaz řízení a byl v celostátním pátrání. Den po krádeži skončil s pouty na rukou, je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů a hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

„Ke krádeži došlo ve čtvrtek 27. ledna v Okříškách. Řidič s vozem Fiat Punto zaparkoval v dopoledních hodinách u obchodu a šel si nakoupit. Když se na místo vrátil, zjistil, že je pryč. Policisté dopadli podezřelého následující den ráno. Jednalo se o hledaného muže z celostátního pátrání. Řídil, i když má až do druhé poloviny příštího roku soudem uložený zákaz řízení všech motorových vozidel. Auto muž po krádeži zřejmě odstavil na neznámém místě a odešel. V Okříškách se dopustil ještě krádeže v jiné prodejně, kde kolem sedmé hodiny ráno odcizil různé potraviny a zboží si odnesl. Po dopadení podezřelého muže policisté potraviny zajistili a následně si je převzal zpět pracovník prodejny,“ popsala výtečníka policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policejní inspektor sdělil pětadvacetiletému muži z Prachaticka podezření ze spáchání dvou trestných činů. „Je podezřelý ze spáchání dvojnásobného přečinu krádeže a dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodal Jaromír Brychta, vedoucí obvodního oddělení. Muž byl podle informací policistů v minulosti opakovaně soudně trestán za různou trestnou činnost. Za majetkovou trestnou činnost byl odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který si odpykal vloni v říjnu.

Oba případy policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

„V souvislosti s tímto případem pátrají policisté po voze Fiat Punto, modrá metalíza. Propátrali lokalitu Okříšek i širokou oblast okolí a další místa, kde vznikl předpoklad, že by automobil mohl být odstavený, do současné doby bez kladného výsledku. Obracíme se proto na veřejnost s žádostí o spolupráci. Žádáme občany, kteří mají informaci o tom, kde se odcizené vozidlo v současné době nachází, aby kontaktovali policii na lince 158,“ vyzývá policejní mluvčí.

Více informací k popisu automobilu. Pokud je odkaz neaktivní, bylo už vozidlo vypátráno.

  • Facebook
  • Twitter