Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lůžková část interního pavilonu jihlavské nemocnice je kompletně opravená

/
/
/
1009 Zobrazení



Po více než dvou letech skončily opravy oddělení interního pavilonu jihlavské nemocnice. Stavební práce se přesouvají do suterénu. Všechna lůžková oddělení už ale budou na svém místě a otevře se také průchod přízemím, který byl půl roku uzavřen a komplikoval cestu mezi Domem zdraví a rentgeny a zbytkem nemocnice. 

Nyní je v interním pavilonu opravených všech šest lůžkových pater. V nových podmínkách jsou zdravotníci i pacienti kardiologického, neurologického, urologického, onkologického, kožního, chirurgického a interního oddělení. Opravy interního pavilonu začaly na jaře 2016. „Rád bych poděkoval našim zaměstnancům i pacientům za trpělivost. Tato oprava byla jednou z nejnáročnějších v historii naší nemocnice. Práce se teď přesouvají do suterénu, kde jsou provozní části pavilonu,“ říká ředitel nemocnice Lukáš Velev.

Nemocnice Jihlava

Po půl roce se s otevřením posledního lůžkového patra znovu zpřístupnil i průchod mezi domem zdraví a rentgeny a zbytkem nemocnice, který byl kvůli opravám přízemí interního pavilonu uzavřen.
V těchto chvílích probíhají stavební práce na hlavním vchodu do nemocnice a opravy čekají příští rok budovu stravovacího provozu.
Interní pavilon pochází z přelomu 70. -80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Opravy probíhaly od nejvrchnějších podlaží směrem dolů. Celková cena rekonstrukce je 372 271 571 Kč včetně DPH je placena z rozpočtu Kraje Vysočina. Opravy skončí na jaře příštího roku.
Zajímavá čísla z rekonstrukce interního pavilonu:
Celková plocha omítek v interním pavilonu je 65 000 m² (což je téměř dvojnásobná plocha Masarykova náměstí v Jihlavě). V pavilonu je 1 570 kusů dřevěných dveří a 151 kuchyňských linek. Použito bylo na stavbě 45 kilometrů silnoproudých kabelů. Plocha podlah jednoho podlaží je 2 300 m².

  • Facebook
  • Twitter