Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě po osmadvacáté

/
/
/
1178 Zobrazení



Podzimní knižní veletrh se v pátek 5. října vrací po roce do v Havlíčkova Brodu a zájemci ho mohou navštívit v Kulturním domě Ostrov i v sobotu 6. října, představí se více než 170 vystavovatelů.

„Mottem veletrhu je Století samoty – sto let od rozpadu Rakouska Uherska, a proto na veletrhu vystoupí několik spisovatelů z bývalých zemí monarchie a čtenáři se mohou setkat se z čtením z jejich českých verzí knih: Josef Haslinger z Rakouska (audiokniha Jáchymov), Sabine Dittrich z Německa (román Potomci mlčení), Mariusz Surosz z Polska (kniha Ach, ty Češky), Viktor Horváth z Maďarska (román Můj tank), Chorvaté Pavao Pavličić (román Dixieland) a Denis Peričić (povídky Až na krev), jediný česky píšící rumunský básník Mircea Dan Duta a dva autoři ze Slovenska: Anton Hykisch (romány Milujte královnu a Věřte císaři) a Michal Hvorecký (román Troll). Ukrajinskou autorku Sofii Andruchovyč (román Felix Austria) zastoupí její český překladatel Petr Kalina.  Autory z bývalé monarchie doplní americká historička Mary Heimann, která představí knihu Československo, stát, který selhal, na jejímž překladu se v současnosti pracuje,“ přiblížila hlavní téma Markéta Hejkalová, ředitelka veletrhu.

Během víkendu nebudou v Havlíčkově Brodě chybět ani další čeští autoři: Radek Malý, Petr Fiala, Vít Vlnas, Daniela Šafránková, Jiří Padevět, Václav Větvička, Michal Sýkora, Alena Mornštajnová, Michal Šanda, Irena Dousková, Martin Hilský, Zdena Mašínová, Jiří Žáček, IvanKraus, Radim Uzel, Petra Dvořáková, Michal Viewegh, Pavel Čech, Zdeněk Svěrák, Max Kašparů, Viktorie Hanišová, Jana Richterová, Eva Tvrdá a velmi mnoho dalších, které nabídne neustále aktualizovaný doprovodný program.
„V pátek v 17.00 udělí Česká astronomická společnost tradiční cenu Littera Astronomica za literární propagaci astronomie, letošním laureátem bude Lukáš Grygar, a ve 20.00 budou v sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka uděleny ceny za nejkrásnější knihy veletrhu: cena města Havlíčkova Brodu za nejkrásnější knihu veletrhu, cena Kraje Vysočina a Českého rozhlasu Vysočina za nejkrásnější knihu spjatou s Vysočinou a cenu Tiskáren Havlíčkův Brod, a. s., za nejkrásnější dětskou knihu. Předsedkyní poroty je v letošním roce spisovatelka Alena Mornštajnová,“ dodává Markéta Hejkalová.
Ve 21.00 se v klubu Oko koná koncert Rock for Book, tentokrát s Michalem Prokopem a Václavem Koubkem.

Více informací na: www.hejkal.cz.

  • Facebook
  • Twitter