Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lukáš Krpálek čestným občanem Jihlavy

/
/
/
577 Zobrazení



Udělení nejvyššího jihlavského vyznamenání – čestného občanství – pro judistu Lukáše Krpálka schválili zastupitelé při tajném hlasování na svém 22. zasedání, které se konalo 2. listopadu 2021
Čestné občanství převezme dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek osobně 17. listopadu 2021. Vítězi Letních olympijských her v Tokiu 2020 a Rio de Janeiru 2016 bude čestné občanství předáno při ceremoniálu předávání Cen města Jihlavy a Cen Rady města Jihlavy ve velké gotické síni jihlavské radnice při příležitosti oslav státního svátku.

Rodák z Jihlavy, který s judem začínal v jihlavské Sokolovně, se stal v letech 2014 a 2019 také mistrem světa a je také trojnásobným mistrem Evropy mezi seniory. V Jihlavě jeho úspěchy vyvolávají velký zájem o tento sport.

Pro nejvyšší jihlavské ocenění pro slavného judistu hlasovalo v tajné volbě 32 zastupitelů. Dva byli proti, dva hlasy nebyly platné a jeden zastupitel se zdržel hlasování. „Gratulujeme Lukášovi, děkujeme za perfektní reprezentaci města a už teď se těšíme na třetí zlatou olympijskou medaili,“ prohlásila po sečtení hlasů s úsměvem na tváři primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

  • Facebook
  • Twitter