Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lidé ve Žďáře darovali klientům Charity téměř tisíc kilogramů potravin a drogerie

/
/
/
585 Zobrazení



Sobotní celorepubliková Sbírka potravin byla pro žďárskou Charitu premiérou. Do této kampaně se poprvé zapojili pracovníci společně s místními dobrovolníky.

Celkový výtěžek v rámci České republiky činil 235 tun. Necelá jedna tuna, přesněji 980 kg zboží složeného z trvanlivých potravin a drogerie, byla darována nakupujícími ve žďárském Penny Marketu, v němž od osmi rána až do šesti večera probíhala zmíněná Sbírka potravin.
Zájemci, kteří se do sbírky zapojili, nakupovali především těstoviny, mouku, cukr a dětské přesnídávky, z drogerie pak mýdla a sprchové gely.
A jak se lidé o sbírce dozvěděli? A jaké byly ohlasy? „Většina o sbírce věděla přes spoty v rádiu. Někdo přišel jen tak nakoupit na víkend a byl překvapený. Pro zájemce byl připravený nákupní seznam potřebného materiálu. Ten všichni kvitovali. Velmi kladně také hodnotili příchozí i přítomnost mladých sportovců ze žďárského basketbalového klubu Vlci a mladíků z místního Výchovného ústavu, kteří se dobrovolně a zcela zdarma do sbírky zapojili,“ vysvětluje Yvona Pošvicová, koordinátorka Sbírky potravin.
Zakoupené zboží využijí pracovníci Oblastní charity Žďár nad Sázavou především pro sociálně slabé rodiny s nezaopatřenými dětmi a osoby, které se ocitly v nouzi.
„Naše veliké poděkování patří především basketbalovému klubu Vlci, mladým mužům z Výchovného ústavu a také zaměstnancům Penny Marketu, kteří nám byli po dobu sbírky stále k dispozici. Současně děkujeme i všem ochotným dárcům. Jsme rádi, že lidem životy našich klientů nejsou lhostejné,“ vzkazuje závěrem Jana Zelená, ředitelka žďárské charity.
Sbírka, která se v letošním roce bude konat znovu ještě na podzim, je realizována Českou federací potravinových bank, Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR spolu s klíčovými obchodními řetězci působícími na českém trhu, Asociací společenské odpovědnosti a partnery z neziskového sektoru.

Dobrovolníci Potravinové sbírky ve Žďáře nad Sázavou, foto: Zbyněk Čech


Více informací na www.sbirkapotravin.cz.

  • Facebook
  • Twitter