Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lidé v Jihlavě darovali přes tunu potravin a drogerie na pomoc v nouzi

/
/
/
585 Zobrazení



Víkendová Sbírka potravin ukázala opět velkou solidaritu a štědrost veřejnosti. Lidé, kteří navštívili supermarket Lidl v Okružní ulici v Jihlavě, darovali celkem 1.156 kg trvanlivých potravin a drogerie. Tyto hmotné dary budou poskytnuté službami Oblastní charity Jihlava potřebným. Především pak lidem, kteří se vlivem pandemie ocitli v krizové situaci.

„Nepřekonali jsme sice o 71 kg rekord z podzimního kola Potravinové sbírky, ale výsledná suma přes tunu darovaných potravin a hygienických prostředků je prostě perfektní,“ sdělila Ida Kopalová Mitisková koordinátorka Potravinové sbírky v Jihlavě.
Dobrovolníci za pokladnami nashromáždili plné nákupní koše různých konzerv, polévek, kartony trvanlivého mléka, oleje, těstoviny nebo dětskou výživu. Nechybělo ani zboží z úseku drogerie jako například dětské potřeby – pleny a kosmetika, zubní kartáčky a pasta, mýdla, šampóny nebo toaletní papíry. „Vlivem dlouhotrvající pandemie a následných ekonomických dopadů se stále více lidí ocitá v krizové životní situaci. Roste tím i počet našich klientů, kteří potřebuji pomoc sociálních služeb. Právě rodičům samoživitelům, seniorům a rodinám i jednotlivcům v nouzi budeme připravovat balíčky darovaných potravin a drogerie,“ vysvětluje Michaela Kulhánková terénní pracovnice Oblastní charity Jihlava.
Úsměvy očí a příjemná atmosféra mezi dárci a dobrovolníky ukázaly, že dobro mezi lidmi stále existuje a ani koronavirus jej nezastaví. „Děkujeme všem, kteří se do sbírky zapojili, ať už jako dárci, organizátoři či dobrovolníci a pomohli dosáhnout krásného výsledku,“ závěrem dodala Ida Kopalová Mitisková.

  • Facebook
  • Twitter