Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Akcí Čistá Vysočina si na jihlavské škole připomněli Den Země

/
/
/
659 Zobrazení



Duben je nejenom obdobím nevyzpytatelného aprílového počasí a probouzejícího se jara, ale i měsícem, kdy se po celém světě slaví Den Země, který mimo jiné upozorňuje na dopady ničení životního prostředí. Zaměstnanci Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ) si ve čtvrtek 22. dubna připomněli tento výjimečný den sběrem odpadků v okolí školy v rámci akce Čistá Vysočina.

Čistá Vysočina je název osvětové akce, kterou každoročně v dubnu vyhlašuje Kraj Vysočina v rámci projektu Zdravý kraj a jejíž součástí je úklid veřejného prostranství a přírody na různých místech Vysočiny. Letos poprvé se této akce zúčastnila i Vysoká škola polytechnická Jihlava, jejíž zaměstnanci se ve čtvrtek 22. dubna u příležitosti Dne Země zapojili do úklidu v okolí budovy VŠPJ.

Přestože dopoledne si počasí ještě pohrávalo v aprílovém duchu a přineslo dokonce i sněžení, odpoledne se umoudřilo a po mírném oteplení se vytvořily ideální podmínky pro sběr odpadků. Za pomoci zaměstnanců VŠPJ, zejména pak akademických pracovnic Katedry sociální práce VŠPJ v čele s vedoucí katedry, doktorkou Markétou Dubnovou, se tak podařilo vyčistit od odpadků velkou část Fritzovy a Tyršovy ulice i parkoviště VŠPJ a park za Odborem dopravy Magistrátu města Jihlavy.

  • Facebook
  • Twitter