Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lidé podpořili sbírkou policistu z Vysočiny, ve středu převzal její výtěžek, který mu pomůže vyrovnat se s nemocí

/
/
/
227 Zobrazení



Policista Lukáš Zíta převzal ve středu 14. února výtěžek veřejné sbírky, v rámci níž se podařilo vybrat prostřednictvím transparentního sbírkového účtu Nezávislého odborového svazu Policie České republiky celkem 1 196 145 korun. Peníze nyní budou z transparentního účtu poukázány na Lukášův bankovní účet.

Z rukou Adama Wastla, předsedy rady útvaru Nezávislého odborového svazu Policie České republiky, ve středu dopoledne převzal Lukáš Zíta protokol o výtěžku sbírky, finanční prostředky z ní mu budou převedeny na jeho bankovní účet.
„Finanční prostředky pomůžou Lukášovi s náklady léčby, ale také jeho rodině. Lukáše postihlo v nedávné době progresivní a fatální onemocnění způsobující ztrátu buněk centrální nervové soustavy. Šestatřicetiletý Lukáš Zíta nastoupil do služebního poměru k Policii České republiky před čtrnácti lety a jeho snem bylo stát se policejním psovodem, což se mu podařilo. Sen se ale rozplynul poté, co Lukášovi diagnostikovali lékaři vzácné a nevyléčitelné onemocnění.

Lukáš Zíta vpravo, foto: Policie ČR


Jedná se o progresivní a fatální onemocnění motorických neuronů mozku a míchy, které způsobuje ztrátu buněk centrální nervové soustavy, které ovládají vůlí ovlivnitelné pohyby. U Lukáše došlo k postižení svalů rukou a k narušení řeči. Proto již nemůže vykonávat činnosti, na které byl zvyklý a ani vykonávat policejní službu jako doposud. Na doporučení lékařů by měl ale co nejdéle vykonávat činnosti, na které je zvyklý. A tak dokud to jeho zdravotní stav dovolí, bude zařazen na pozici pomocníka dozorčí služby na obvodním oddělení. Všem, kteří se do sbírky zapojili, patří náš dík, máte srdce na své místě! Lukáš nyní cítí velkou podporu nejen od svých kolegů, ale také od všech, kteří na něho myslí,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

„Vůbec jsem nečekal takovou vlnu solidarity. Nevím, co mám říct, velice děkuji… děkuji, všem, kteří mi pomáhají, a to nejen touto sbírkou, ale také všem ve svém okolí. Vážím si toho, že jste mi podali pomocnou ruku. Pomáhají mi kolegové na pracovišti. Jsem rád, že se můj bývalý policejní pejsek Jerry dostal do dobrých rukou a dobře se sžil se svým novým páníčkem,“ dodal dojatý Lukáš Zíta.

  • Facebook
  • Twitter