Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Letošní Slunohraní bude jiskřivou mezihrou. Energie hudby musí proudit, tvrdí pořadatelé

/
/
/
657 Zobrazení



Desátý ročník novoměstského Slunohraní od loňska čeká na svůj slavnostní okamžik zahájení. Ten zajisté přijde – a pořadatelé věří, že už příští rok. Protože muzikanti nespí, ani to neumí a nechtějí, proto organizátoři letos naplánovali kratší mezihru. V hudebním názvosloví – Intermezzo.

„Slunohraní Intermezzo 2021 bude pro hudebníky, kteří se nyní, na poslední chvíli neuvěřitelnou rychlostí přihlásili, skutečně adrenalinovým zážitkem. Pouhé dva dny bude mít Letní orchestr na to, aby připravil pod taktovkou dirigenta Richarda Kružíka svůj koncertní program. To, co jindy orchestr trénuje 5 dní, musí letos vměstnat do pouhých dvou zkoušek a jedné generálky. Muzikanti už znají maratony v podkroví Horácké galerie v Novém Města na Moravě, kde nejednou v potu tváře dokázali dostat ze svých nástrojů i srdcí maximum – a ještě kousek navíc. Takové vždy bylo, je a bude Slunohraní,“ popisuje Vlasta Piskačová, manažerka projektu.

Letos bude veškerá snaha Letního orchestru směřovat k závěrečnému koncertu, který po dvou letech rozzáří a rozezvučí nádvoří Horácké galerie. Slavnostní večer uvede Smyčcový kvartet Opus 44 Felixe Mendelssohna Bartholdyho v podání Janáčkova kvarteta. Novoměstské publikum už tuto milou čtveřici ze světa hudebních mistrů netrpělivě vyhlíží. „A my si nesmírně ceníme toho, že právě Janáčkovo kvarteto se před léty rozhodlo na Slunohraní přijet, s grácií se chopilo lektorské role hudebních workshopů a že s námi po celou dobu zůstává.
Letní orchestr, složený z hudebníků z nejrůznějších koutů naší republiky, pak ve druhé části koncertu zahraje Mannheimskou sinfonii B dur Jana Václava Stamice, Valčík A Dur Antonína Dvořáka a 6. větu z Capriol Suite Petera Warlocka,“ dodává manažérka.


Slunohraní Intermezzo vyvrcholí vystoupením Janáčkova kvarteta a Letního orchestru na nádvoří Horácké galerie v Novém Městě na Moravě v úterý 6. července ve 20.00. Počet míst bude omezen, a proto by si zájemci měli rezervovat své vstupenky včas na www.slunohrani.cz.

  • Facebook
  • Twitter