Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lesonický dřevorubec 2019 v Lesonicích

/
/
/
1647 Zobrazení



Spolek nadšenců pod odborným vedením Jiřího Anděla pořádá v sobotu 20. července v Lesonicích na Třebíčsku, obci s tradicí lesnického vzdělávání, dřevorubecký závod Lesonický dřevorubec 2019.

„Přesto, že se jedná o první ročník tohoto závodu, podařilo se nám jej zařadit jako kvalifikační závod na mistrovství republiky 2020. Do startovního pole se doposud registrovalo na 33 závodníků zvučných jmen. Mezi nimi jsou například Miroslav Gerža (mistr světa 1986), Jiří Kostrůnek (mistr světa 2004 – kombinovaný řez), Marek Lubas (SK) (juniorský mistr světa 2016), Jaroslav Kukuc (SK) (mistr světa 2018 – přesný řez a mistr Slovenské republiky), Šimon Kukuc (vítěz soutěže Dřevorubec junior 2018),“ popisuje Jiří Anděl z Lesonic (mistr ČR), který bude také soutěžit stejně jako Jan Anděl, nadějný mladý závodník z Lesonic. Ve startovním poli se předvedou i borci z Německa a Polska.

Závod proběhne v disciplínách: kácení, výměna řetězu, kombinovaný řez, přesný řez a paralelní odvětvování.

Soutěž sponzorsky podporují společnosti: B Technik, s. r. o., Třebíč, Obec Lesonice, Rolnická společnost Lesonice, a. s., (člen skupiny ADW), Filko Lesonice, Lesy České republiky, s. p., Makita, spol. s r. o., Agroles, s. r. o., Písek – Generální distributor výrobků OREGON, Vojenské lesy a statky, s. p., Aspen – výrobce speciálního Alkylátového paliva Aspen pro 4taktní motory, Kanonie premonstrátů v Nové Říši a společnost Hamerník, s. r. o. – výrobce dřevěných násad a rukojetí pro zahrádkáře.

Závody profesionálů v prostředí lesonické Obory začínají v sobotu 20. července v 8.00.

  • Facebook
  • Twitter