Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Leonarda da Vinciho představí ve žďárském zámku

/
/
/
1090 Zobrazení



Slavnostní vernisáž výstavy, která přiblíží Leonarda da Vinciho, se uskuteční ve čtvrtek 31. ledna v 16.00 v Konventu na druhém zámeckém nádvoří za přítomnosti Constantina Kinského. Žďárský zámek bude hostit génia Leonarda da Vinciho teprve jako třetí místo v České republice. 

V letošním roce uplyne 500 let od úmrtí renesančního umělce Leonarda da Vinciho. Tato všestranně nadaná osobnost je velmi blízká naší zámecké vizi a inspiruje svým kreativním přístupem a nadčasovostí i v dnešní době. Výstavu s názvem Leonardo pořádá žďárský zámek ve spolupráci s českobudějovickým Objeváriem v průběhu února, března a dubna.

Interaktivní výstava je určena pro všechny generace a návštěvníky doslova pohltí. Výtvarné zpracování, možnost zúčastnit se Poslední večeře, vyzkoušet si modely Da Vinciho vynálezů nebo digitálně přetvářet obrazy Mony Lisi – to je jen několik důvodů, proč si výstavu v prostorách žďárského zámku nenechat ujít.

 

  • Facebook
  • Twitter