Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Druhé narozeniny jediného coworkingového centra na Vysočině

/
/
/
976 Zobrazení



Neziskový Hubbr Coworking v Havlíčkově Brodě, jediné centrum tohoto druhu na celé Vysočině, na konci ledna oslaví své 2. výročí od založení.  Coworkingová centra se stávají trendem po celém světě, ani Česku se nevyhýbá.  


„Když jsme v lednu 2017 otevírali, měli jsme velký strach, že za půl roku můžeme zase zavřít, protože lidé nebudou chodit a nebude to pro nás udržitelné. První rok byl hodně náročný, nikdo nás neznal a celý koncept byl lokálním lidem hodně vzdálený. Pomalu se však prostory začínají zaplňovat profesionály z různých oborů, což nám dělá obrovskou radost,“ říká zakladatel Jan Prokeš.

Lektoři jazyků, programátoři i zubař
Možná trochu neznámý anglicismus můžeme volně přeložit jako sdílenou kancelář. Coworking je tedy sdílený pracovní prostor, který je plně a moderně vybavený pro práci. Většinou v něm najdete pracovní stoly, internet, tiskárnu, projektor, kuchyňku, případně polohovací stoly a další zázemí, které lidé potřebují k práci. Konkrétně Hubbr využívají převážně lidé na volné noze a zaměstnanci, kteří mají možnost pracovat z domova, ale chtějí změnu prostředí. „Najdete u nás lektory cizích jazyků, programátory, účetní, lidi z oboru IT, kterým stačí k práci prakticky jen notebook a menší
podnikatele, případně firemní týmy, které zatím nemají své prostory. Rozpětí profesí, které se v prostoru nachází je obrovské. Jednu dobu k nám chodil i zubař,“ popisuje komunitu coworkingu Jan Prokeš. „Ve větších městech je větší koncentrace lidí z IT, ale vzhledem k velikosti našeho regionu je naše klientela mnohem pestřejší,“ doplňuje.

Prostory na hodinu, den i na měsíc
Obrovskou výhodou je právě flexibilita, kterou coworking nabízí. Prostor funguje na bázi členství, kde si každý může vybrat výši svého tarifu, podobně jako třeba v posilovně. Někdo potřebuje útočiště na 10 hodin měsíčně, jiný na 60 hodin a někdo volí členství měsíční neomezené a nahrazuje
do prostorů dostanou 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Každý má také možnost si zkusit práci z Hubbru na den úplně zdarma.
Coworking ale není pouze o samotném pracovním prostoru. Člověk tu může najít nové kamarády, ale i kontakty. Velké procento lidí k nám chodí právě z důvodu, že nechtějí být zavření sami doma (nebo naopak doma nemají klid) nebo nechtějí vysedávat po kavárnách.
Chtějí mít kolem sebe lidi, s kterými mohou prohodit pár slov a skočit společně třeba na oběd. Ale vždy je to na každém, jak moc se bude, či nebude socializovat.

Vzdělávání a hosté z celé ČR
„Jestli nám něco dobře funguje od začátku, jsou to právě vzdělávací a volnočasové akce. Těch máme za sebou více než 70 a navštívilo je přes 3000 lidí. Třeba na Margit Slimákovou (výživová poradkyně) dorazilo ve dvou termínech 120 lidí. Aktuálně máme vyprodanou přednášku v kině Ostrov. Snažíme se mixovat společenská a volnočasová témata s těmi odbornými. Také jsme založili dvě vlastní mini-konference pro programátory a digitální
marketéry. Zakládáme si na vysoké kvalitě speakerů, které za námi jezdí z celé ČR předávat své know-how místním lidem. Máme radost, že akce jsou oblíbené. V programu najdete přednášky o technologiích, marketingu, byznysu, ale i zdraví, vzdělávání a občas i nějaké to cestování. Do budoucna bychom chtěli, aby část programu tvořili právě lokální aktéři z našeho regionu,“ dodává zakladatel Jan Prokeš.

Co Hubbr čeká v roce 2019
Před koncem minulého roku se značně zvedl počet lidí využívajících naše služby. Prostory se tak začínají hezky plnit. Dokonce i pár členů začalo chodit k další člence, lektorce angličtiny, na lekce. To nám dělá obrovskou radost. Tento rok je cílem dostat pojem coworking mezi lidi a ukázat jim alternativu k práci z vlastní kanceláře, v kavárně či z domova.

Nadcházející akce
31. 1. 2019 Bohumil Kartous – Vzdělání pro budoucnost, proč nespoléhat na školu?
6. 2. 2019 1. sraz přátel PHP
13. 2. 2019 Jan Prokeš – Co je chytrá domácnost a jak na ní?
28. 2. 2019 Hynek Medřický – Vliv světla na spánek a organismus člověka
14. 3. 2019 Tomáš Studeník – Nepoděláš, nevyděláš.
28. 3. 2019 Vojtěch Bruk – Večerní dávka chemtrails a fake news
13. 4. 2019 Markethink Day – konference o digitálním marketingu
17. 4. 2019 Tomík na cestách – Tuktukem z Thajska až na Moravu
15. 5. 2019 Matěj Krejčí – DigiDetox: Jak zvládat technologie a nezbláznit se?
31. 5. 2019 Cestovatelská patnáctiminutovka + gril party

  • Facebook
  • Twitter