Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Legendární Uriah Heep zahrají v Havlíčkově Brodě

/
/
/
1452 Zobrazení



Parádní kousek se podařil řediteli havlíčkobrodského KD Ostrov Antonínu Axmanovi: v pátek 31. ledna 2020 přijede do Havlíčkova Brodu legendární rocková skupina Uriah Heep.

Britští rockoví velikáni působí na poli hard rockové scény neskutečných padesát let. Skupina vznikla v listopadu 1969 a pojmenovala se podle Uriáše Heepa – záporné postavy románu Charlese Dickense David Coperfield. V září loňského roku vydala svou už 25. desku s příhodným názvem Living The Dream. A možná je i veřejným tajemstvím, že zpěvák Bernie Shaw jezdí do České republiky častěji než ostatní členové skupiny. S manželkou Radkou z Uherského Brodu jsou spolu už 14 let a mají dvě děti – třináctiletou Maddy a osmiletého Valentina.

Přilákat „Uriáše“ do Brodu ale nebylo tak jednoduché. Antonín Axman o tom přemýšlel mnoho let. „Poprvé v životě jsem byl na koncertě Uriah Heep 22. prosince 1987 v Hradci Králové. Zní to neuvěřitelně, ale opravdu za minulého režimu v roce 1987 přijeli do Československa poprvé a odehráli zde tři koncerty – kromě Hradce Králové hráli dvakrát v Ostravě, a to 20. a 21. prosince. Mnoha fanouškům se tehdy splnil sen zažít koncert velikánů hard rockové scény.“

Po roce 1989 se koncerty zahraničních skupin staly u nás běžné a hodně navštěvované. Od toho památného roku 1987 byl Axman na koncertě Uriah Heep ještě třikrát. Jeho snem ale bylo uspořádat jejich koncert v Havlíčkově Brodě. „Po třech letech snažení se mi podařilo, že v pátek 31. ledna 2020 bude KD Ostrov svědkem mimořádného koncertu. Vyjednávání s agenturou na uspořádání koncertu nebylo jednoduché. Musel se splnit požadavek na zajištění tří koncertů v ČR. Přes známé jsem tak zařídil, že ve čtvrtek 30. ledna hrají v Plzni a v sobotu 1. února v Ostravě,“ radostně řekl Antonín Axman.

Pro pamětníky a příznivce skupiny Uriah Heep v Brodě bude určitě zážitkem uslyšet staré hity: Lady In Black, Sweet Freedom, Sunrise, Easy Livin´ a July Morning.
Současná sestava kultovní kapely: Mick Box – kytara, Phil Lanzon – klávesy, David Rimmer – basová kytara, Russell Gilbrook – bicí a Bernie Shaw – zpěv.

Kdo zaváhá s nákupem vstupenky, asi se na koncert nedostane. Zbývá už jen kolem stovky neprodaných lístků, které se mohou stát vhodným vánočním dárkem. Cena je 950 Kč. Prodej KD Ostrov: 565 434 044, 702 200 208.

  • Facebook
  • Twitter