Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavské linky D a F se od 15. prosince spojí v jednu dlouhou

/
/
/
685 Zobrazení



Nový koncept železniční dopravy v Kraji Vysočina a změna jízdních řádů vlakových spojů ovlivní i jihlavskou MHD. Od 15. prosince dojde ke sloučení linek D a F, jízdní řády se lehce změní i trolejbusovým linkám A a B.

Trasy linek D a F budou sloučeny do jedné dlouhé linky od Hlavního nádraží, přes zastávky Chlumova, Vysoká škola polytechnická, 17. listopadu, Poliklinika, Seifertova, Vysoká škola polytechnická, Masarykovo náměstí a Dopravní podnik. U linek A a B dojde k drobným změnám časových poloh vybraných spojů ve večerních hodinách po 20.00.

„V důsledku bude spojení z Hlavního vlakového nádraží do Nemocnice Jihlava o čtyři minuty rychlejší. V pracovní dny navíc pojede o sedm spojů více a zkrátí se o čtyři minuty i pravidelné intervaly. To vše při zachování stávajících nákladů. A samozřejmostí je, že budou spoje navazovat na spěšné vlaky,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy Petr Laštovička.

D tam a F zpět
Kvůli lepší orientace cestujících bude linka ve směru z Hlavního nádraží na Dopravní podnik označena jako linka D a v opačném směru označena jako linka F. „Jedině tak nebude docházet k matení cestujících v zastávkách Dům kultury a Vysoká škola polytechnická, kudy linka projíždí do obou směrů,“ doplnil Petr Laštovička.

Trolejbusové linky D a F byly zavedeny 1. prosince 2017 v rámci změn po zprovoznění trolejbusové tratě na ulici Vrchlického. Nové jízdní řády budou zveřejněny začátkem prosince na stránkách Dopravního podniku města Jihlavy a na webovém portálu IDOS.

Od 15. prosince dojde v rámci železniční dopravy mimo jiné k zavedení nových spěšných vlaků zvaných Renesance v relaci Havlíčkův Brod – Jihlava – Třešť – Telč. Tyto spěšné vlaky budou v budoucnu tvořit základní páteřní vlakovou linku plánovaného systému Veřejné dopravy Vysočiny (VDV).

  • Facebook
  • Twitter