Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ledovka zaměstnává na Vysočině hasiče

/
/
/
384 Zobrazení



V průběhu středy 21. prosince vyjeli hasiči na Vysočině k šesti dopravním nehodám, při kterých se zranilo šest osob. K nejvážnější dopravní nehodě došlo před půl pátou odpoledne u Ždírce nad Doubravou.

„Při střetu dvou osobních vozidel se zranili čtyři lidé. Jednu zraněnou osobu museli hasiči z havarovaného vozu vyprostit za použití hydraulického nářadí.
Pětatřicetkrát včera hasiči vyjeli k odstranění stromů a větví, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce událostí řešili hasiči na Třebíčsku a Žďársku,“ popsala středeční výjezdy hasičů jejich krajská mluvčí Petra Musilová s tím, že ani čtvrtek 22. prosince není klidnější.
„Od půlnoci do osmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině už u dvou desítek událostí, čtyřikrát u dopravní nehody. Před druhou hodinou ráno došlo k havárii osobního vozu u Horní Myslové, havárie se obešla bez zranění. Po půl sedmé ráno hasiči vyjížděli k nehodě osobního vozu u Třeště, ani tady ke zranění nedošlo.
Tři zraněné si vyžádala havárie osobního auta, ke které došlo před sedmou hodinou ráno u Jetřichovce na Pelhřimovsku. Zatím poslední dnešním zásahem je účast při řešení následků srážky osobního vozu, který srazil chlapce v Chelčického ulici ve Žďáře nad Sázavou. U popadaných stromů zasahovali hasiči od dnešní půlnoci dvanáctkrát. Opět evidujeme nejvíce zásahů na Třebíčsku a Žďársku,“ doplnila Petra Musilová.

Bilanci dopravních nehod dokreslily také informace od policistů. Ve středu 21. prosince kolem půl páté odpoledne vyjížděli k havárii na silnici I/37 mezi Ždírcem nad Doubravou a Údavami, kde se střetla dvě osobní auta. „Třiadvacetiletá řidička vozu Škoda Octavia jela po silnici ve směru jízdy na Údavy a na přímém úseku v klesání nepřizpůsobila rychlost jízdy zledovatělému povrchu vozovky a vlivem vzniklého smyku přejela vlevo do protisměru, kde projížděl šestačtyřicetiletý řidič s vozem Nissan. Došlo ke střetu, při kterém se lehce zranil řidič vozu Nissan a zdravotníci ho museli ošetřit a následně převézt do nemocnice v k dalšímu ošetření. Lehce se zranili i spolucestující z vozu Nissan, řidička Škody a její spolucestující. Ti byli také po šetření převezeni k dalšímu ošetření do nemocnice,“ přiblížila jednu ze středečních nehod Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Policisté u řidičů obou vozidel vyloučili dechovou zkouškou požití alkoholu. „Silnice byla po nehodě neprůjezdná, poté bylo místo průjezdné kyvadlově. Žádné z osobních vozidel nebylo po nehodě pojízdné, proto bylo zapotřebí zajistit jejich odtah z místa. I nakládání havarovaných vozidle si vyžádalo krátkodobé uzavření silnice. Další okolnosti dopravní nehody, stejně jako míra zavinění jsou předmětem šetření ze strany policistů dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod,“ uzavřela Dana Čírtková.

Úvodní ilustrační foto: archiv HZS Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter