Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ledovka komplikovala v noci a ráno dopravu na silnicích Vysočiny

/
/
/
504 Zobrazení



V noci na středu 17. února a také v ranních hodinách se řidiči na Vysočině potýkali s problémy ve sjízdnosti silnic, které pokryla kvůli dešti a teplotám pod nulou ledovka. Největší problémy hlásili policisté na Žďársku a v části Třebíčska, ale během rána se situace zhoršila na celé Vysočině.

„Některé silnice byly kvůli dopravním nehodám nebo blokujícím autům zcela neprůjezdné. Ráno před půl osmou jsme přijali oznámení o problémech na silnici I/19 mezi Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou v Pohledu na Havlíčkobrodsku. Po střetu se dvěma osobními vozy zde zůstal vzpříčený přes oba jízdní pruhy kamion s rumunskou registrační značkou. Nehoda se obešla bez zranění, ale silnice byla zcela uzavřena. Doporučená objízdná trasa vzhledem k počasí byla pro nákladní vozidla stanovena po silnicích I/34 a I/37 přes Ždírec nad Doubravou. Na odklonu nákladní dopravy a regulaci provozu se na místě podílely policejní hlídky. Kolem půl desáté dopoledne se silnici podařilo zprůjezdnit,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Nehoda u Pohledu nedaleko Havlíčkova Brodu na silnici na Žďár nad Sázavou, foto: Policie ČR

Do 13.00 řešili policisté v regionu 22 dopravních nehod, při kterých se jedna osoba lehce zranila. Dalších čtrnáct řidičů si stěžovalo na obtížně sjízdné nebo nesjízdné silnice. „Ráno byly problémy s ledovkou na obchvatu Nového Veselí, mezi Pavlovem a Otínem na Jihlavsku, ve Ždírci nad Doubravou, v Kojetíně na Havlíčkobrodsku, ve Velkém Meziříčí. Ve Slavěticích na Třebíčsku narazil kolem půl osmé ráno v řidič s osobním vozem do plotu, nikomu se nic nestalo. Na silnici u Kaliště směrem k Javořici se v 9.16 převrátilo na bok nákladní vozidlo s nákladem dřeva, nehoda se obešla bez zranění,“ dodala Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter