Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lávka pro pěší ve Starých Horách v Jihlavě je téměř hotová

/
/
/
638 Zobrazení



Lávku pro pěší ve Starých Horách už dalo město Jihlava do předčasného užívání. Ještě se bude dokončovat, ale už se po ní můžeme dostat na druhý břeh řeky Jihlavy. Lávka, která měří přes 38 metrů, stála 11 a půl milionu korun.

Lávku pro pěší u Strojírenské ulice ve Starých Horách jste dříve znali v zelené barvě s kovovým zábradlím. Zhruba za 11 a půl milionu byla nahrazena stávající pětipolová lávka, která byla ve špatném stavu zejména vlivem silné koroze a nefunkční izolace nosné konstrukce, jednopolovou lávkou s masivním monolitickým rámem.

Lávka stojí na vrtaných hlubinných pilotách a pro provoz pěších i cyklistů je široká tři metry, délka přemostění dosahuje 38,4 metrů. Stavbu má město v předčasném užívání od 29. listopadu 2021, a to od zhotovitele – společnosti PONVIA CONSTRUCT, s. r. o.

Stavební akce je spolufinancována z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) v rámci projektu Zvýšení bezpečnosti dopravy v Jihlavě – III. etapa, jehož součástí je kromě výstavby lávky ve Starých Horách také realizace chodníků v částech města Antonínův Důl a Červený Kříž a realizace nových zastávek MHD ve Vrchlického ulici. Předpokládaná výše dotace na projekt  Zvýšení bezpečnosti dopravy v Jihlavě – III. etapa je 20 milionů korun.

  • Facebook
  • Twitter