Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Lampiony rozsvítily park Budoucnost a sv. Martin přijel na bílém koni

/
/
/
1168 Zobrazení



Na osm set malých i velkých návštěvníků se v sobotu 9. listopadu zúčastnilo tradičního Svatomartinského lampiónového průvodu. Osmnáctý ročník oblíbené akce především rodin s dětmi pořádalo Mateřské centrum Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Sv. Martin na bílém koni opravdu přijel a s ním i jeho družina.

„Koně Sisina paní Jany Vrkoslavové z Čáslavi si děti nakonec mohly pohladit. Byl to pro ně velký zážitek. Děkujeme za přízeň i za podporu do kasiček našich dobrovolníků. Rozdalo se tisíc svatomartinských rohlíčků, které jsme pekli s maminkami z mateřského centra a také se seniorkami ze Senior pointu,“ prozradila na závěr průvodu Jana Houlíková z Mateřského centra Zvoneček.

Tradičně se lidé sešli na dětském hřišti v parku Budoucnost. Společně pak průvod zahájili legendovou o sv. Martinovi, kterou přečetla moderátorka Marie Valentová. Desítky rozsvícených lampiónů ozdobily cestu kolem rybníka Hastrman, a nakonec se všichni vrátili na dětské hřiště, kde přivítali sv. Martina a jeho bílého koně, kterého si mohli také pohladit. „Přestože téměř celý den pršelo, nakonec nám počasí vyšlo. Lidé se mohli občerstvit, ochutnávali například svatomartinské víno,“ uzavřela spokojeně Jana Houlíková.

  • Facebook
  • Twitter