Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ladislav Vilímek pokřtí pátý díl své knihy

/
/
/
800 Zobrazení



Ve velké gotické síni jihlavské radnice pokřtí Ladislav Vilímek, jihlavský historik a archivář, už pátý díl své knihy I domy umírají vstoje. Křest za přítomnosti autora se uskuteční v pondělí 15. dubna od 15.30.

„Autor se tentokrát věnuje převážně ulicím mimo hradby. Kniha je koncipována jako předchozí díly, u každého domu je popsána jeho historie, kdo v domě bydlel a zda důl stále stojí nebo byl už zbořen. Pozornost je věnována i židovských občanům a jejich osudům v době holocaustu. Už nyní autor pilně pracuje na na šestém dílu knihy,“ uvedla Jana Petrůjová z oddělení vnějších vztahů kanceláře primátora.

Mezi ulice, které jsou v knize zmíněny je například Bezručova, Fritzova, Jiráskova, Tolstého, Tyršova, Jana Masaryka, Majakovského, Úprkova, U Městského nádraží, Nerudova, Boženy Němcové nebo Karoliny Světlé.

V prodeji na Turistickém informačním centru bude 400 kusů knihy, první výtisky bude možné zakoupit při křtu ve velké gotické síni, kde proběhne také autogramiáda autora.

  • Facebook
  • Twitter