Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kvůli opravě střechy řidiči dva týdny neprojedou Brněnskou ulicí v Jihlavě

/
/
/
498 Zobrazení



Od čtvrtka 14. do pátku 29. dubna řidiči neprojedou Brněnskou ulicí v Jihlavě. Důvodem dočasné uzavírky je přestavba střechy při rekonstrukci domu na Masarykově náměstí 21. Objízdná trasa povede přes Čajkovského ulici.

Rekonstrukce domu na Masarykově náměstí 21 pokračuje a kvůli bezpečnosti bude týden uzavřena Brněnská ulice. Stavaři se totiž zaměří na demontáž stávajícího krovu a dřevěného stropu, který bude nahrazen novým ocelovým stropem a dřevěným krovem.

Vzhledem k tomu, že se jedná o práce s velkými kusy stavebního materiálu, bude zapotřebí podle informací jihlavského magistrátu pracovat s velkým jeřábem. Kvůli zajištění bezpečnosti třetích osob bude úsek komunikace uzavřený.

Dům se po rekonstrukci stane centrem kultury a vzdělání. Jeho provoz zajistí Brána Jihlavy, zázemí však bude sloužit i dalším subjektům. Statutární město Jihlava obdrželo na obnovu domu prestižní grant Evropského hospodářského prostoru a Norska, konkrétně programu Kultura. Celkové náklady na obnovu domu se odhadují na 80 milionů korun, přesnou cenu však určí až dopracovaná projektová dokumentace.

  • Facebook
  • Twitter