Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavští kriminalisté dopadli distributora drog, hrozí mu až deset let

/
/
/
692 Zobrazení



Pětačtyřicetiletý recidivista skončil v rukou jihlavských kriminalistů, zadrželi ho na Třebíčsku při přepravě dalších drog. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání a obviněný muž skončil ve vazbě.

Zadrženého policisté obvinili z toho, že si převážně v Moravskoslezském kraji opatřoval pervitin a na Jihlavsku ho prodával. „Při zadržení zajistili u muže více jak sto gramů pervitinu. V období od února do dubna letošního roku si obviněný muž postupně opatřil a následně distribuoval více jak 500 gramů pervitinu. Drogy ve většině případů předával jiným osobám. Muž byl v minulosti soudně trestán za majetkovou a násilnou trestnou činnost,“ uvedl Martin Hron, koordinátor prevence kriminality.

Podle jeho slov byly v souvislosti s případem zadrženy další dvě osoby, které od pětačtyřicetiletého muže pervitin kupovaly a dál distribuovaly koncovým uživatelům. „Jednalo se o dvě ženy ve věku sedmatřicet a devětadvacet let. Obě ženy jsou dále stíhány na svobodě,“ dodal Martin Hron.

„Pětačtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ uzavřel Petr Varjassy, komisař oddělení obecné kriminality územního odboru Jihlava.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud návrh akceptoval, na muže uvalil vazbu a policisté ho eskortovali do vazební věznice. Případ kriminalisté nadále vyšetřují.

Úvodní ilustrační foto: archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter