Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kurz španělské kuchyně v Havlíčkově Brodě zaujal

/
/
/
303 Zobrazení

Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod na pracovišti Kyjovská uspořádala ve čtvrtek 25. října Kurz španělské kuchyně.

„Všechny vás srdečně vítám na vyvrcholení dnešního dne, který jsme věnovali kurzu španělské kuchyně. Jsme rádi, že jsme ve spolupráci s Velvyslanectvím Španělska v ČR mohli tuto akci uspořádat,“ uvedl Jiří Forman, ředitel brodské hotelové školy.

Na začátku Šéfkuchař Enrique Garcia Tejada seznámil studenty s přípravou menu: Tradiční andaluská rajčatová polévka – Sopa de tomate campera, Pražma na soli s konfitovaným bramborem – Dorada a la sal a Dort ze tří druhů čokolády – Tarta de tres chocolates. Pro studenty bylo nejspíš překvapením, že šéfkuchař mluvil česky, ale on už 5 let žije v ČR a má za manželku Češku, s kterou se seznámil ve Španělsku. Vzácnou návštěvou na kurzu byl Obchodní a ekonomický rada Velvyslanectví Španělska pan José Manuel Revuelta.

„Jsme velmi rádi, že dnes ochutnáme španělské menu. Jménem zřizovatele hotelové školy mohu říci, že se v posledních třech letech výrazně věnujeme gastronomickému oboru. Samozřejmě vždycky vítáme, když k nám do kuchyně zavítá někdo s mezinárodní zkušeností,“ řekla Ing. Jana Fialová, radní Kraje Vysočina. Spolupráci se studenty v kuchyni pochválil šéfkuchař Enrique Garcia Tejada: „Studenti jsou pracovití a mají zájem o svůj obor.“ Nakonec akce rozdal Obchodní a ekonomický rada Velvyslanectví Španělska pan José Manuel Revuelta dárky všem studentům, kteří se účastnili kurzu španělské kuchyně, a řekl: „ Mnohokrát děkujeme. Děkujeme vám paní radní a vám pane řediteli. Jsem si jistý, že budeme dál pokračovat ve spolupráci. Španělská kuchyně je velmi různorodá a musíme vyzkoušet všechna jídla. Takže nás čeká spousta let spolupráce.“

  • Facebook
  • Twitter