Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kulturní organizace na Vysočině ruší veřejné akce

/
/
/
1234 Zobrazení



V souvislosti s vládním zařízením k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění Covid-19 dochází postupně k rušením kulturních a společenských akcí.

Muzeum Vysočiny Třebíč v měsíci březnu a počátkem dubna některé akce ruší, některé odkládá, ale expozice muzea a výstavy nechává otevřené beze změny od úterý až neděle mezi 9.00 a 12.00 a 13.00 a 17.00.
Veškeré edukační programy pro školy i mateřské) jsou do konce března zrušeny. Jedná se především o velikonoční program v Centru tradiční lidové kultury.

Kostýmované prohlídky Osudová věštba proběhnou podle plánu oba dva dny v pátek a v sobotu 20. a 21. března v 16.00 a 17.30, na představení je nutná rezervace na tel. 568 408 890.

Kostýmované prohlídky pro děti Provede vás Blažena jsou zrušeny. Další plánované termíny jsou 17. a 19. dubna, o konání či nekonání prohlídek budeme informovat.

V úterý 24. března se koná v Centru tradiční lidové kultury v 17.30 přednáška Sklářství na Vysočině, maximální kapacita je 70 osob.

Ve čtvrtek 26. března se koná vernisáž výstavy Evy Jeníčkové v galerii Tympanon. Výstava bude v plánovaném termínu zahájena, účast na vernisáži si bude možné rezervovat.

V neděli 29. března je Přehlídka lidových muzik v Centru tradiční lidové kultury zrušena, o náhradním termínu budeme informovat.

Ve čtvrtek 2. dubna bude zahájení výstavy Pocta Vratislavu Bělíkovi v zámecké konírně bude odloženo, o náhradním dubnovém termínu bude muzeum informovat.

Více informací na www.muzeumtr.cz, informace také na telefonním čísle 568 408 890.

Další informace o opatřeních v Třebíči.

Radnice v Havlíčkově Brodě rozhodla s účinností od čtvrtka 12. března
o přerušení provozu některých městem řízených organizací.
„Rozhodnutí se týká Městského divadla a kina Ostrov, s. r. o., Základní umělecké školy J. V. Stamice a AZ – Centra Havlíčkův Brod, střediska volného času. Město rozhodlo také o zrušení programu Přírodovědného centra na ZŠ Nuselská, uzavření krytého plaveckého bazénu a zrušení veřejného bruslení na zimním stadionu. Městské kino Ostrov přistoupilo
na toto opatření neprodleně a filmová představení už zrušilo. Výše uvedená opatření města platí až do odvolání,“ vysvětlila Alena Doležalová, tisková mluvčí havlíčkobrodské radnice.

Do 16. března probíhají na Vysočině jarní prázdniny a linkové autobusy i autobusy MHD jezdí podle prázdninových jízdních řádů. „Tento dopravní režim bude po skončení prázdnin také zachován až do odvolání. Podle slov ředitele Technických služeb Havlíčkův Brod Karla Milichovského se technické služby budou řídit doporučením krajské hygienické
stanice a v autobusech MHD bude pravidelně prováděna dezinfekce. Současně bylo rozhodnuto o jejich ozonovém čistění,“ dodala Alena Doležalová.

Informace o opatřeních v Jihlavě, Žďáru nad Sázavou a Pelhřimově.

  • Facebook
  • Twitter