Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dopravní podnik města Jihlavy zintenzivnil čištění a dezinfekci vozidel

/
/
/
1101 Zobrazení



Všechny trolejbusy a autobusy MHD v Jihlavě vyjíždějí z vozovny každé ráno vyčištěné a všechny dotykové plochy jako jsou madla, držadla nebo validátory jízdenek jsou dezinfikované.

Dřív se vozy čistily průběžně každé ráno, od minulého pondělí 2. března už se čistí a dezinfikují úplně všechny trolejbusy a autobusy v nočních směnách. „Na dezinfekci podlah i všech dotykových ploch používáme postupy a prostředky doporučené a schválené Krajskou hygienickou stanicí Kraje Vysočina,“ uvedl ředitel Dopravního podniku města Jihlavy (DPMJ) Radim Rovner. Podle jeho slov se od úterý 10. března zavedla také ozonizace vozidel a v nejbližších hodinách začne i pravidelné každodenní čištění čalounění sedaček dezinfekční suchou pěnou.

DPMJ zrušil po dobu jarních prázdnin školní spoje, které nepojedou ani v dalších týdnech. „Z dnešních vyjádření úřadů vyplývá, že školy mají zůstat uzavřené delší dobu, pokud to tak skutečně bude, zavedeme od 23. března prázdninový jízdní řád, kterým prodloužíme intervaly odjezdu spojů z dvanácti na patnáct minut,“ doplnil ředitel DPMJ s tím, že další postupy a opatření v MHD se budou aktualizovat dle vývoje situace.

  • Facebook
  • Twitter