Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kriminalisté v Jihlavě dopadli další distributory drog

/
/
/
525 Zobrazení



Jihlavští kriminalisté dopadli tento týden na různých místech Jihlavska dva muže a ženu, kteří distribuovali pervitin. Všichni tři postupně skončili v policejní cele a kriminalisté zahájili jejich trestní stíhání. Další cesta obviněné ženy vedla přímo do věznice, neboť se vyhýbala uloženému trestu odnětí svobody, který nenastoupila. Obvinění muži jsou stíháni na svobodě.

„V pondělí 6. února proběhl zákrok, při kterém kriminalisté postupně dopadli všechny tři podezřelé. V dopoledních hodinách zadrželi ženu a jednoho z mužů, večer k nim přibyl i druhý podezřelý muž. Všichni tři směřovali s pouty na rukou na jihlavské policejní oddělení a byli umístěni do cel,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání ženy z Třebíčska a obou mužů z Jihlavska. „Dvaatřicetiletá žena byla obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodal Josef Dufek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal muži ve věku pětadvacet a pětačtyřicet let jsou obviněni z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
Všichni tři byli v minulosti opakovaně soudně trestáni za různorodou trestnou činnost. Žena byla potrestána i za drogové delikty a na konci loňského roku jí byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody, který následně bez závažného důvodu sama nenastoupila. Mladší z obviněných mužů byl vloni na podzim odsouzen k podmíněnému trestu se zkušební dobou až do roku 2025. Druhý obviněný muž byl v minulosti trestán zejména v souvislosti s majetkovou trestnou činností.

„Oba muži a žena jsou obviněni z toho, že distribuovali na různých místech Jihlavska dalším lidem pervitin. Drogami zásobovali osoby v obcích na Telčsku a Třešťsku. Starší z obviněných mužů prodával pervitin mimo jiné i obviněné ženě. Odběratelé za drogy převážně platili, ojediněle jim byl pervitin poskytnut za protislužbu, jako byl odvoz vozidlem,“ doplnila Jana Kroutilová.

Ženě hrozí podle informací policistů uložení trestu odnětí svobody až na deset let, muži mohou být za trestnou činnost potrestáni až pětiletým pobytem za mřížemi.

  • Facebook
  • Twitter