Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Krajská výstava v novoměstské nemocnici přibližuje práci dobrovolníků – lidí se srdcem na dlani

/
/
/
270 Zobrazení



Návštěva nemocných, čas strávený s lidmi s hendikepem nebo s dětmi z dětských domovů na letních táborech. Obličeje rozzářené čirou radostí, ale i pochopení, spoluúčast, příjemné pocity ze shledání a z prožívání společných chvil – to vše a ještě mnoho dalšího lze najít na nové výstavě ve foyer pavilonu chirurgických oborů Nemocnice Nové Město na Moravě.

Expozice Kraje Vysočina, která vznikla v rámci projektu zaměřeného na dobrovolnické služby v sociální oblasti, se jmenuje Dobrovolnictví jako součást života na Vysočině. „Na několika panelech návštěvníci výstavy mohou zhlédnout fotografie zachycují příběhy dobrovolnických aktivit z různých koutů našeho kraje. Studentky pravidelně jezdí na letní tábor a pro děti z dětských domovů a z pěstounských rodin připravují program plný her, zpěvu, dovádění a výletů. Dlouholetý dobrovolník z Jihlavy věnuje svůj volný čas hendikepované ženě, aktivní seniorka pomáhá při práci s klienty v terapeutické dílně v Pelhřimově a Jaroměřicích nad Rokytnou. Dětem předškolního věku se zase věnuje „čtecí babička“ ze Žďáru nad Sázavou. Výstava představuje i psa Scottyho a fenku Briu, kteří se stali miláčky jihlavské nemocnice, kde pomáhají pacientům při sociální rehabilitaci,“ přibližuje vystavené panely Irena Hambálková, gestor projektu.

Autorem fotografií je žďárský fotograf Milan Šustr, který se zaměřuje především na snímky se sociální tématikou. „Výstava ukazuje, že dobrovolníkem může být opravdu každý. Ať už studenti, pracující, nezaměstnaní, maminky i tatínci na rodičovské dovolené nebo třeba senioři. Výstava putuje napříč krajem a letos už byla k vidění v nemocnici v Havlíčkově Brodě, v nákupním centru City Park v Jihlavě nebo v Krajské knihovně v Havlíčkově Brodě,“ vyjmenovává Irena Hambálková.

Cílem projektu je kromě propagace myšlenky dobrovolnictví také inspirovat další zájemce o zapojení do aktivit, v nichž najdou smysl. „A také zapojit do dobrovolnické činnosti samotné úředníky, protože i ti dokáží pomoci tam, kde je třeba,“ dodává Irena Hambálková.

  • Facebook
  • Twitter