Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Krajiny Jana Horkého v Národním domě v Třebíči

/
/
/
1198 Zobrazení



Výstava Jana Horkého, známého třebíčského výtvarníka a dlouholetého vedoucího výtvarné skupiny, se bude konat v Galerii Předsálí při příležitosti jeho 85. narozenin.

Jan Horký je nejen malíř, ale především milovník přírody, všeho krásného a zajímavého. V dřívějších letech se rád toulal krajinou a zachycoval do skicáku ty nejkrásnější dojmy z okolí krajiny.

Dnes na tyto časy rád vzpomíná a na výstavě nabízí výběr vzpomínek z jeho tvorby. Všechna vystavená výtvarná díla vznikala při toulkách přírodou kolem břehů staré řeky Jihlavky a potom i po březích nově vzniklé Dalešické přehrady. Ztvárněny jsou také skalnaté stráně a remízky v polích, které jsou poutavým objektem snad každého malíře. Jan Horký to vše zachytil v kresbách tužkou, olejomalbou i akvarelem.

Jan Horký také svými kresbami doprovodil tři knihy: Památné kameny a pověsti na Třebíčsku, Kamenné památky na Třebíčsku a Kamenné zajímavosti na Třebíčsku.

Slavnostní zahájení výstavy se bude konat ve středu 18. září v 16.00 v Galerii Předsálí v Národním domě a výstava bude přístupná do 27. října.

  • Facebook
  • Twitter