Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kraj přispěje na modernizaci 11 autobusových zastávek

/
/
/
530 Zobrazení



Jedenáct obcí a měst po celé Vysočině by mělo uspět v žádosti o krajskou dotaci na program Bezpečná silnice 2021, získat peníze, a zmodernizovat tak své autobusové zastávky.

„Maximální částka, kterou mohly obce získat, byla 100 tisíc korun a dosáhla na ni města Havlíčkův Brod a Velká Bíteš nebo městys Sněžné a obec Budkov,“ informoval náměstek hejtmana pro oblast dopravy Miroslav Houška s tím, že mezi předloženými projekty jsou jak modernizace a výměny čekáren, tak i úpravy zastávek a nástupišť.

Všechny došlé žádosti splnily administrativní náležitosti a Rada Kraje Vysočina je doporučila v plné výši zastupitelstvu ke schválení. Zastupitelé budou rozhodovat 15. června, pokud dotace posvětí, modernizace se dočká autobusová čekárna na návsi v obci Přibyslavice, v Polné – Skrýšově vymění autobusovou čekárnu, nová zastávka bude v Humpolecké ulici v Havlíčkově Brodě, čekárny také vymění město Velká Bíteš v Pánově a v Bezděkově a rekonstrukce se dočká u autobusová zastávky v obci Litovany. To městys Sněžné má v plánu modernizaci čekáren a celého nástupiště.

Foto: V minulých letech byla z krajského programu Bezpečná silnice podpořena například modernizace čekárny v Ujčově

  • Facebook
  • Twitter