Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Koupí vlčího máku podpoří válečné veterány i na vysoké škole v Jihlavě

/
/
/
506 Zobrazení



Vysoká škola polytechnická Jihlava (VŠPJ) se letos poprvé přidala k veřejné sbírce, kterou pořádá nezisková organizace Post Bellum na podporu válečných veteránů. Studenti a zaměstnanci VŠPJ i zájemci z řad veřejnosti si mohou až do 30. listopadu zakoupit symbolický vlčí mák za doporučený příspěvek 30 Kč na sbírkovém místě umístěném na vrátnici školy.

Květy vlčího máku pokrývaly hroby vojáků padlých na západní frontě, a staly se proto symbolem Dne válečných veteránů, který se celosvětově slaví 11. listopadu. Sbírku je možné podpořit také online na www.denveteranu.cz nebo nákupem máků na e-shopu Paměti národa.

Vybrané prostředky ze sbírky poputují na pomoc s každodenními starostmi, kterou poskytuje hrdinům a dalším pamětníkům Centrum pomoci Paměti národa. Část bude využita i na dokumentování a uchování jejich příběhů, kterému se organizace Post Bellum věnuje přes dvacet let v rámci projektu Paměť národa. Její archiv obsahuje více než 13 tisíc pamětnických příběhů veteránů druhé světové války, bývalých politických vězňů, odbojářů, disidentů a mnoha dalších.

  • Facebook
  • Twitter