Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Filmový klub nabídne snímek i debatu o vylidňování center metropolí

/
/
/
869 Zobrazení



Filmový klub POLYFiK Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ) představí v úterý 8. listopadu v 15.00 dokumentární film Vylidněno (Kanada, Švédsko 2019). Snímek se věnuje problematice postupného vylidňování center velkých světových měst v důsledku rostoucích cen nájmů.

Po skončení filmu bude následovat debata s Evou Novákovou, která se tématu (ne)dostupnosti bydlení věnovala jako aktivistka, vedoucí sociální služby a později i jako komunální a krajská politička. Vstup na akci je pro studenty, zaměstnance i širokou veřejnost zdarma.

Filmový klub POLYFiK funguje na VŠPJ od února letošního roku. Nejen studenti a zaměstnanci školy, ale i široká veřejnost mohou navštěvovat během akademického roku bezplatná promítání přímo v budově VŠPJ. Projekce probíhají zpravidla první úterý v měsíci od 15.00 v zasedací místnosti v historické budově školy na Tolstého ulici. Diváci mohou díky spolupráci školy s platformou Promítej i ty! zhlédnout dokumentární filmy, které zaznamenaly úspěch na festivalu Jeden svět. Ten je v současné době vůbec největší přehlídkou dokumentárních filmů o lidských právech na světě.

Ilustrační foto z filmu Vylidněno (Kanada, Švédsko 2019)

  • Facebook
  • Twitter