Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kostýmované prohlídky na zámku ve Žďáru nad Sázavou s atmosférou první republiky

/
/
/
1230 Zobrazení



Kdy se do žďárského zámku zavedla elektřina, jak probíhal prodej ryb ze středověkých zámeckých sádek nebo jaké bylo být zámeckým hasičem. Zámek Žďár nad Sázavou se o víkendu 15. a 16 září a dále v sobotu 20. října přenese skrze kostýmované prohlídky do období první republiky.  

„Prohlídky jsme připravili tak, aby se návštěvníci dozvěděli, jak areál vypadal v období vzniku republiky, jak byly využívány části bývalého kláštera, kdy v zámku zaparkoval první automobil nebo jak se učily děti v místní škole. Moc se těšíme na spolupráci s ochotníky a na neopakovatelnou atmosféru, kterou navodí dobové kostýmy,“ říká Martina Schutová, která spolu s kolegyněmi prvorepublikové prohlídky vymyslela.

Seznámení s hraběnkou Clamgallasovou i „obyčejnými“ obyvateli zámku
Ve žďárském zámku sídlila pošta, hasiči i škola. Prohlídkami návštěvníky provedou tehdejší obyvatelé zámku v kostýmech. „Návštěvníci potkají například členy zámeckého hasičského sboru, pošťáka, učitele ze zámecké školy a další postavy. Provázet je bude pekařka, která ví vše, co se kde šustne,“ přibližuje program Lucie Herberová, marketingová ředitelka Zámku Žďár nad Sázavou.

  • Facebook
  • Twitter