Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nové autobusy vyrazí do ulic Jihlavy v září

/
/
/
982 Zobrazení



Dopravní podnik města Jihlavy pořídil devět nových autobusů značky Iveco Urbanway s motory na stlačený zemní plyn. Nové autobusy vyrazí do jihlavských ulic na začátku září. Dopravní podnik je veřejnosti představil už na konci srpna na Masarykově náměstí, kdy bylo možné si prohlédnout moderní interiér vozů i jednotlivé agregáty v motorovém prostoru.

„Devět nových autobusů vyrazí do jihlavských ulic již na začátku září. Budou nasazovány na všechny autobusové linky dle turnusových služeb řidičů,“ uvedl ředitel DPMJ Josef Vilím.

Nové autobusy mají například automatické počítání nastupujících a vystupujících cestujících. Autobusy byly nakoupeny s 85 procentní podporou z programů IROP EU a IPRÚ JSA a celkové pořizovací náklady jsou 61,920 milionů korun. Vozy mají také klimatizaci prostoru pro cestující, kamerový systém, nový informační systém s LCD panely, WiFi připojení k internetu nebo USB nabíjecí porty.

  • Facebook
  • Twitter