Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Konvoj americké armády projede Vysočinou

/
/
/
975 Zobrazení



Policisté z Vysočiny doprovodí konvoj americké armády, který bude v úterý 15. v noci a ve středu 16. února brzy ráno projíždět regionem do Rančířova u Jihlavy a po odpočinku následně směrem na jižní Moravu, kde si konvoj převezmou jihomoravští policisté.

„Příjezd prvního konvoje, který by měl mít celkem pět proudů, očekáváme dnes v noci, respektive zítra časně ráno, kdy by měla kolona sjíždět z dálnice D1 na dálniční přivaděč a po průjezdu jihlavským tunelem se přesunout do areálu provizorního stanoviště u Rančířova. Odjezd kolony z Rančířova je plánovaný na zítřejší večer a nad ránem by měl přijet další konvoj,“ popsala

Policisté by měli zajišťovat veřejný pořádek zejména v místě zastávky konvoje na odpočinek ve vojenském zařízení Rančířov a v jeho okolí. „Zaměříme se také na monitorování dopravní situace, na bezpečnost a plynulost silničního provozu na určené trase, zejména pro případ, že by na této trase došlo v rámci běžného provozu k nějaké mimořádné události, poruše vozidla nebo dopravní nehodě, která by mohla průjezd kolony komplikovat. Policisté budou při doprovodu konvoje zajišťovat jeho plynulý průjezd křižovatkami a případnými dopravními omezeními tak, aby nedošlo ke zbytečným komplikacím.

Na všechny řidiče apelujeme, aby v případě, že se setkají při své cestě s projíždějícím vojenským konvojem, dodržovali všechna ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a dbali všech pokynů policistů. V žádném případě, aby nesnažili se zařadit se mezi jednotlivá vozidla konvoje, protože tím by se dopustili přestupku na úseku dopravy. Za tento přestupek lze uložit v příkazním řízení pokutu ve výši 2000 korun.
Naším úkolem bude rovněž zajistit přístupnost odstavných ploch na dálnici D1 pro případné nouzové odstavení kolony,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter